Ferenc pápa márciusi imaszándéka a bántalmazások áldozataiért

Ferenc pápa márciusi imaszándéka a bántalmazások áldozataiért

Ferenc pápa márciusi imaszándéka: Imádkozzunk azokért, akik az egyházi közösség tagjai által elkövetett sérelmek miatt szenvednek: hogy az Egyházban valódi választ kapjanak fájdalmukra és szenvedésükre. A pápa ehhez kapcsolódó videoüzenetét március 2-án tették közzé.

Ferenc pápa így fogalmaz: Amikor visszaélésekkel szembesülünk, különösen azokkal, amelyeket az Egyház tagjai követtek el, nem elég bocsánatot kérni. Bocsánatot kérni szükséges, de ez nem elegendő. Bocsánatot kérni jó dolog az áldozatoktól, de ők azok, akiknek minden középpontjában kell állniuk. Fájdalmaik és lelki sérüléseik gyógyulni kezdhetnek, ha válaszokat találnak: konkrét lépéseket az elszenvedett borzalmak helyrehozására és annak megakadályozására, hogy megismétlődjenek.

Az Egyház nem próbálhatja meg elrejteni a visszaélés tragédiáját, bármilyen legyen is. Nem szabad eltitkolni a családban, a szórakozóhelyeken, más típusú intézményekben történt visszaéléseket sem. Az Egyháznak példát kell mutatnia ezek megoldásában és napvilágra hozatalában a társadalomban és a családokban. Az Egyháznak biztonságos tereket kell kínálnia az áldozatok meghallgatására, pszichológiai elkísérésére és védelmére.

Imádkozzunk azokért, akik az egyházi közösség tagjainak gonoszsága miatt szenvednek, hogy magában az Egyházban találjanak konkrét választ fájdalmukra és szenvedéseikre.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »