Ferenc pápa legfrissebb szóvirága: "a migránsok a globális társadalom összes kirekesztettjének jelképei"

Ferenc pápa hétfőn szentbeszédében a vatikáni Szent Péter-bazilikában hangsúlyozta, a migránsok "a globális társadalom összes kirekesztettjének jelképei".

A katolikus egyházfő miséjén kétszázötven migráns és aktivista vett részt. A szentbeszédben Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy "a leggyengébbeket és a legsérülékenyebbeket segíteni kell". "A migránsok mindenekelőtt emberi lények" – hangsúlyozta. "Emberek. Nem kizárólag társadalmi és migrációs kérdések tárgyai. Nem csak migránsokról van szó" – tette hozzá.

Hírdetés

"Ők azok a kizsákmányolt és elhagyott emberek, akik a sivatagban haldokolnak, ők azok, akiket megkínoznak, akikkel rosszul bánnak, és akiket megerőszakolnak a börtöntáborokban, ők azok, akik szembeszállnak a dühöngő tenger hullámaival, és ők azok, akiket magukra hagynak az ideiglenesnek nevezett fogadótáborokban" – sajnáltatta a betolakodókat a katolikus egyházfő.

"Sajnálatos módon városaink perifériái tele vannak kirekesztett, a társadalom peremére szorult, megfélemlített, diszkriminált, visszaélés áldozataivá vált, kizsákmányolt, elhagyott, szegény és szenvedő emberekkel" – mutatott rá a pápa.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »