Ferenc pápa fogadta az Európai Bizottság elnökét

Ferenc pápa fogadta az Európai Bizottság elnökét

A pandémia drámai következményei, migráció, klímaválság és a közel-keleti helyzet súlyosbodása – ezekről a témákról beszélt Ferenc pápa és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke május 22-i pápai audiencián.

Az Európai Bizottság elnöke az egészségügyi csúcsra érkezett Rómába, majd szombaton látogatást tett az apostoli palotában. A pápai audiencia után találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallager érsek külügyminiszterrel.

A szívélyes megbeszéléseken a jó kétoldalú kapcsolatokról volt szó, melyek tovább erősödtek a párbeszédnek köszönhetően, valamint a Szentszék és az Európai Unió közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulójára rendezett kezdeményezések révén. A felek Európa humán és társadalmi fejlődéséről, a Covid–19-világjárvány szociális következményeiről, a migrációról és a klímaváltozásról, továbbá a közel-keleti helyzet aktualitásairól tárgyaltak.

Az audiencián Ursula von der Leyen az 1950-es Schuman-nyilatkozat másolatát, illetve az Európai Unió történetéről szóló kétkötetes kiadást ajándékozta a Szentatyának, aki pápasága dokumentumait, a béke világnapra írt üzenetét és az egyetemes testvériségről szóló nyilatkozatot adta át az európai politikusnak. Egy bronzból készült érmet is átnyújtott Ferenc pápa, amelyen Izajás próféta szavai olvashatók: „A sivatag gyümölcstermő kert lesz.”

Hírdetés

*

Az audiencia előtt Ursula von Leyen interjút adott a Vatikáni Rádiónak, amelyben megerősítette, hogy jók a diplomáciai kapcsolatok az Európai Unió és a Szentszék között. A fenntartható fejlődés érdekében erőfeszítéseket tesznek, mint ahogy igyekeznek szembenézni a globális egészségügyi válsággal, a pápa felhívásainak megfelelően.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »