Ferenc pápa fogadta a libériai elnököt

Ferenc pápa fogadta a libériai elnököt

Október 18-án, pénteken délelőtt a pápai audienciát követően Joseph Boakai, Libéria elnöke a vatikáni államtitkárság vezetőivel tárgyalt az afrikai térség helyzetéről és a migrációról.

Az alig több mint ötmillió lakosú ország Nyugat-Afrikában található az Atlanti-óceán partján. A Libériai Köztársaság a nyolcvanas évek közepe és a kétezres évek eleje között szörnyű belharcokat élt át, növekedési mutatói csak az utóbbi időben kezdtek javulni. Az ország élén tavaly november óta Joseph Nyuma Boakai áll, aki pénteken mintegy húsz perces megbeszélést folytatott Ferenc pápával, majd Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, Szentszék államközi kapcsolatokért felelős titkárával egyeztetett.

Hírdetés

A szívélyes megbeszélések során kiemelték a Szentszék és Libéria között fennálló jó kapcsolatokat, valamint a Katolikus Egyházzal való együttműködést a nevelés és az egészségügy terén. Eszmét cseréltek az afrikai ország jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzetéről. Nemzetközi aktualitásokra összpontosítottak a találkozókon, különös tekintettel a térség helyzetére és a migrációs jelenségekre – tájékoztat a szentszéki közlemény.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »