Ferenc pápa fogadta a jubiláló Házas Hétvége lelkiségi mozgalom tagjait Rómában

Ferenc pápa fogadta a jubiláló Házas Hétvége lelkiségi mozgalom tagjait Rómában

Szeptember 9-én a Szentatya a VI. Pál teremben a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom 1200 tagjával találkozott, akik a mozgalom alapításának 45. évfordulója alkalmából az Isten álma vagyunk című nemzetközi konferencián vesznek részt Rómában. Ferenc pápa a házasság és a papság szentségének közös „jegyesi felelősségét” hangsúlyozta, arra kérve a tagokat, hagyják, hogy a Szentlélek vezesse őket.

A pápa beszédében rámutatott, hogy „a mozgalom ezekben az években Jézus szeretetparancsa jegyében elkötelezte magát a házasság és a papi rend szentségének újrafelfedezése mellett. A házasság és a papi rend szentségei ugyanis – bár különböző módon és a saját karizmájuknak megfelelően – szorosan összefüggnek, mert mindkettő Isten szeretetét fejezi ki és ezáltal építi az Egyházat, Krisztus misztikus Testét. Hiszen mindkét szentség – különböző, de egymást kiegészítő módon – a jegyesi életről szól, egyfelől a házastársak teljes, egyedi és felbonthatatlan önátadásáról, másfelől pedig a papoknak az Egyházért tett életfelajánlásáról, melyek Isten irántunk való hitvesi szeretetének jelei”.

A lelkiségi mozgalom a jegyespárok és a papok kísérésén keresztül valósítja meg célkitűzését, az élet konkrét valóságában lép szeretetkapcsolatba az emberekkel, a párbeszéd sokszor nehéz útjain. Így viszi előre Isten álmát a jegyesi közösség megteremtésével, ami jel az Egyház számára. A pápa végül arra bátorította a mozgalom tagjait, hogy folytassák nagylelkű és szenvedélyes tevékenységüket, tegyék közkinccsé a házastársak, papok és szerzetesek tapasztalatait; nyissanak a fiatalok és jegyespárok felé; ne féljenek új utakat taposni, amelyek segítenek a keresztény közösségeknek abban, hogy egyre jobban és jobban megvalósítsák a házastársak és lelkipásztoraik közötti közeledést, és legfőképpen engedjék, hogy a Szentlélek vezesse őket, mert a Lélek tesz minket Isten álmának tevékeny szereplőivé.  

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »