Ferenc pápa elhagyta a kórházat, visszatért a Vatikánba

Az alábbiakban Matteo Bruni, a szentszéki sajtószolgálat igazgatója április 1-jén kiadott közleményeit olvashatják.

„Ma, április 1-jén, szombaton reggel Ferenc pápát kiengedték a római Gemelli-klinikáról. Mielőtt elhagyta az intézményt, a Szentatya üdvözölte a Szent Szív Katolikus Egyetem (Università Cattolica del Sacro Cuore;az egyetem oktatókorháza a Gemelli-klinika – a szerk.) rektorát, Franco Anellit, valamint legközelebbi munkatársait, a klinika főigazgatóját, Marco Elefantit, a katolikus egyetem általános egyházi asszisztensét, Claudio Giuliodorit, valamint az orvosokat és egészségügyi dolgozók csapatát, akik ezekben a napokban segítették a gyógyulását.”

Matteo Bruni az újságíróknak elmondta: „A klinikáról távozva Ferenc pápa kiszállt az autóból, és üdvözölte a jelenlévőket. Megölelt egy szülőpárt, akik tegnap este vesztették el a lányukat, és megállt velük imádkozni.”

Hírdetés

„Miután elhagyta a Gemelli-klinikát, Ferenc pápa ma reggel a Santa Maria Maggiore-bazilikába ment. A Salus Populi Romani Mária-ikon előtt imádságban a Szűzanyára bízta a gyermekeket, akikkel tegnap találkozott a kórház gyermekonkológiai és gyermekidegsebészeti osztályán, minden beteget, a betegségek miatt szenvedőket, valamint azokat, akik a szeretteik elvesztése miatt szenvednek.”

Forrás és fotó: Szentszéki Sajtóközpont

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »