Ferenc pápa az ifjúságpasztoráció latin-amerikai felelőseinek: Legyen ifjúkorotok ajándék Jézusnak!

Ferenc pápa az ifjúságpasztoráció latin-amerikai felelőseinek: Legyen ifjúkorotok ajándék Jézusnak!

Paraguay fővárosában, Asunciónban tartják július 15. és 20. között a karibi és latin-amerikai országok ifjúságpasztorációa vezetőinek 21. találkozóját. A pápa üzenetet küldött a résztvevőknek, melyben arra kéri a fiatal híveket, engedjék, hogy Krisztus átalakítsa őket, és éljék meg fiatalságukat, mint „ajándékot Jézusnak és a világnak”.

„Engedjétek, hogy Krisztus átalakítsa természetes optimizmusotokat hiteles szeretetté; olyan szeretetté, amely tud áldozatot hozni, ami őszinte, valós és hiteles, hogy fiatalságotok ajándék legyen Jézusnak és a világnak, és hogy életeteket méltó és gyümölcsöző módon tudjátok eltölteni” – buzdította Ferenc pápa a karibi- és latin-amerikai nemzeti ifjúságpasztoráció vezetőit. A pápa örömmel köszöntötte a találkozó résztvevőit, és hangsúlyozta az ifjúságpasztoráció értékét az Egyház számára, továbbá felszólította a fiatalokat: engedjék, hogy Krisztus nagy dolgokra fordítsa energiájukat. „Jézus parancsa, hogy »kelj fel«, feladatot és felelősséget is jelent” – figyelmeztetett a pápa.

„Ne féljetek az Úrtól, aki mellettünk halad, és a fülünkbe suttog, lehajol hozzánk, és kezét nyújtja nekünk, hogy felemeljen minket, valahányszor elesünk.” Jézus azt akarja, hogy talpra álljunk, hogy „feltámadjunk”, és ezért nem szabad félnünk attól, hogy beengedjük Őt az életünkbe. „Tárjátok ki szélesre előtte szívetek ajtaját – folytatta üzenetét a pápa. – Tegyétek ezt az új életért, amely belőle fakad”, amely mással összehasonlíthatatlan és amit érdemes megélni.

Hírdetés

A Szentatya ezután a Boldogságos Szűz Máriára bízta az egybegyűlteket. „Kísérje lépteiteket, és járjon közben értetek anyai szeretettel, hogy a gyermekekkel, a felnőttekkel és az idősekkel együtt a generációk közötti szeretetközösségben főszereplői lehessetek egy olyan Egyháznak, amely még inkább szinodális, tanítványibb és misszionárius. Köszönetet mondok a fiatal paraguayiaknak, akik elhivatottan dolgoztak azért, hogy lehetővé tegyék ezt a találkozót” – hangsúlyozta Ferenc pápa üzenetében. Végül arra biztatta résztvevőket, hogy hálás hitben éljék meg együtt ezeket a napokat, és arra is kérte őket, hogy az imádság évében folytassák a felkészülést, hogy örömteli reménnyel tudják majd megünnepelni a következő, 2025-ös szentévet.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »