Ferenc pápa a digitális tér hithirdetőinek: Vigyétek Krisztust a legmesszebbre a hálózat révén

Ferenc pápa a digitális tér hithirdetőinek: Vigyétek Krisztust a legmesszebbre a hálózat révén

Ferenc pápa videóüzenetet küldött a Hechos 29 elnevezésű nemzetközi találkozó résztvevőinek, azaz olyan fiatal „digitális evangelizátoroknak”, akik a mexikói Monterreyben gyűltek össze augusztus 5-én és 6-án. A digitális tér fiatal hithirdetőit a Szentatya arra biztatta, hogy „érezzék magukat az Egyház missziós küldetése részének” és „soha ne féljenek új távlatok és határok felé haladni”.

„Szeretettel köszöntöm mindazon evangelizátorokat, akik részt vesznek a digitális térben működő Hechos 29 fontos kezdeményezésben – kezdődik a pápa vidoüzenete. – Ez a találkozó segítsen abban, hogy az Egyház missziós életének részeként olyan közösségnek érezze magát, amely soha nem félt új távlatok és határok felé haladni, továbbá kreativitással és bátorsággal hirdeti Isten irgalmát és gyengédségét.”

Ahogyan legutóbbi kanadai utazásom alkalmával mondtam: Új módokat kell találnunk arra, hogy az evangélium szívét hirdessük azoknak, akik még nem találkoztak Krisztussal. Ez lelkipásztori kreativitást feltételez, hogy elérjük az embereket ott, ahol élnek, ne pedig arra várjunk, hogy ők jöjjenek el hozzánk. Tehát ott, ahol élnek, lehetőséget találva a meghallgatásra, a párbeszédre és a találkozásra.

Ne féljetek attól – biztatja a pápa a digitális térben evangelizálókat –, hogy hibáztok, hiszen bele nem fáradva ismételgetem újból és újból, hogy jobban szeretem a sebzett Egyházat azért, mert kimegy a világ egzisztenciális perifériáira, mint egy beteg Egyházat azért, mert bezárkózik apró kis biztonságaiba.

Hírdetés

A digitális terekben végzett küldetésetek legyen tele emberséggel. Menjetek és – az irgalmas szamaritánus történetére utalva – „szamaritanizáljátok” ezeket a tereket, hogy a kortárs kultúra megismerhesse Istent azáltal, hogy megérzi Őt bennetek; menjetek és vigyétek el Jézus reménységét, különösen a távolabb élőknek és igazoljátok a reményeiket.

„Kedves misszionáriusok, áldásomat küldöm rátok, és ne felejtsetek el imádkozni értem! Köszönöm” – zárul Ferenc pápa üzenete.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »