Ferenc! Elűzted Benedek pápát, hamarosan utolér a végzeted!

Ferenc! Elűzted Benedek pápát, hamarosan utolér a végzeted!

Mély zuhanásban a katolikus egyházfő népszerűsége.
Ferenc pápát eddig leginkább a bevándorlásellenes országokból támdták, mára viszont az olasz katolikusok körében is megjelentek a bíráló közlemények.
Pár héttel ezelőtt még a balliberális médiák arról cikkeztek, hogy a legnagyobb katolikus hetilap, a Famiglia Cristiana a sátánhoz hasonlította az olasz belügyminisztert, Matteo Salvinit, mert az túl keményen lép fel az illegális bevándorlókkal szemben.
Most azonban ismét kiderült, hogy a mainstream média által diktált közélet nem fedi az emberek valós véleményét, mivel kimutatták:
az olasz katolikusok egyre inkább Salvini pártjára állnak a bevándorláskérdésben, hátat fordítva a pápa megnyilatkozásainak.

A Liga elnöke bombaként robbant be az olasz közéletbe, bevándorlásellenes nézetei miatt pedig elképesztő népszerűségre tesz szert.
“Nem folytatjuk az eddigi gyilkos migrációs politikát” – fogalmazta meg korábban Salvini a krédóját, amit, ha tud, valóra is vált.
Nem véletlenül támadják egyfolytában.
Ezzel szemben a katolikus egyházfő a 2015-ös válság óta migránspárti nézeteit propagálja, mondván: egy igaz kereszténynek nyitva kell hagynia az ajtót azok előtt, akik a háború vagy az éhség elől menekülnek.
“Minden parókia, vallásos közösség, rendház Európában fogadjon be egy-egy migránscsaládot” – fogalmazott Ferenc pápa.

Hírdetés

Matteo Salvini hiába próbálja bizonyítani, hogy Olaszországot olasz és keresztény államnak szeretné megtartani (például: az olasz törvényhozás előtt van egy javaslat, mely minden középületben kötelezővé tenné a keresztek kihelyezését), a pápa rendre hitelteleníti a jelenlegi olasz kormány döntéseit.
Amikor például a belügyminiszter jú­niusban kijelentette, nem engedi kikötni a migránshajókat Olaszországban, Ferenc pápa a hajó utasaival való szolidaritásról írt üzenetet a Twitter közösségi oldalon. Válaszul rengetegen reagáltak tweetekben, megkérdezve a pápát, hogy miért nem viszi akkor ezeket az embereket a Vatikánba.

A valóság azonban most bekopogtat az ablakon: a fasiszta, rasszista jelzők osztogatása ellenére a Liga elnöke egyre népszerűbb.
Salvini pártjának támogatottsága 17 százalékról 30 százalékra nőtt a gyakoroló hívek körében (akik az olaszok harmadát jelentik), Salvini támogatottsága a márciusi 15 százalékról 30 százalékra nőtt júliusra – jelezte az Ipsos közvélemény-kutató.
A pápa népszerűsége ezzel szemben csökkenő tendenciát mutat. A napokban megjelent közvélemény-kutatás eredményei szerint nyolcvannyolcról hetvenegy százalékra csökkent az olaszok körében 2013-as megválasztása óta, írja a 888 itt.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »