Ferde hajlamú vezetője lesz a UKIP-nak – a kérdés már csak az, milyen nemű(nek született eredetileg)

Ferde hajlamú vezetője lesz a UKIP-nak – a kérdés már csak az, milyen nemű(nek született eredetileg)

A brit EU- és bevándorlásellenes UKIP párt vezetéséért egy iszlámkritikus leszbikus nő és egy buziházasságot ellenző homokos férfi vetélkedik. A hasonló nézeteket képviselő német AfD pártjának listavezetője is egy leszbikus nő.

Új vezetőt keres magának a korábban Nigel Farage, majd Paul Nutall által vezetett, EU- és bevándorlásellenes UKIP párt Nagy-Britanniában. Miután a hosszú évekig az EU-ból való kiválást szorgalmazó UKIP fő célja a Brexit-népszavazás eredményével gyakorlatilag teljesült, a szavazók elpártoltak tőlük.

A UKIP a minapi előrehozott brit parlamenti választáson mindössze 1,8 százaléknyi szavazatot szerzett, miközben a 2015-ös választáson még több mint 12 százalékos eredményt értek el. (Igaz, ekkor is csak egyetlen körzetben tudtak nyerni.) A UKIP-nak most már nem lesz képviselője a londoni parlamentben.

A párt vezetéséért most Anne Marie Waters leszbikus aktivista és a szintén ferde hajlamú David Coburn skót politikus verseng.

Waters a Németországból indult, iszlám- és bevándorlásellenes Pegida mozgalom egyik brit vezetője volt korábban, valamint felszólalt a "Melegek a saría ellen" nevű mozgalom tüntetésén. Waters szerint a muszlimok körében ijesztő mértékű a "melegellenes érzület", és ő fel akar szólalni ez ellen, a "melegek" és mindenki más szabadsága érdekében.

Hírdetés

A skót David Coburn a UKIP európai parlamenti képviselője. Korábban azt mondta, a UKIP vezetése olyan kihívás, mintha "macskákat próbálgatnának nyájként terelni", de mégis elindul a pártvezetésért. Elmondása szerint szeretné megmenteni a UKIP-ot a "dilettánsoktól és együgyű őrültektől". Coburn nyíltan vállalja ferde hajlamait, bár nem ért egyet a buziházassággal, szerinte az élettársi jogok elegendők a homokosok számára.

A UKIP-hoz hasonló EU-kritikus és bevándorlásellenes nézeteket valló német AfD párt nemrég egy leszbikus politikusnőt, Alice Weidelt választotta listavezetőnek Alexander Gauland pártvezető mellé.

(Pink News 1, 2SpectatorMandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »