Fényképek bizonyítják, hogy kutyákat uszítanak a migránsokra

Fényképek bizonyítják, hogy kutyákat uszítanak a migránsokra

Fényképek bizonyítják, hogy a magyar rendőrök és határőrök rendszeresen uszítanak kutyákat a menekültekre – egy uniós híroldal összefoglalója szerint. Német sajtóhírek szerint pedig a berlini kormány újra megpróbál Magyarországra migránsokat visszaküldeni. Külföldi lapszemle.

Magyarország szisztematikusan megsérti az emberi jogokat, a legváltozatosabb módszerekkel – írja a Social Europe. A szögesdrót kerítésen kívül a legfontosabbnak azt tartják, hogy Szerbia felől senki nem érkezhet legálisan, hiszen Szerbiát biztonságos országnak minősítették a magyar hatóságok. A befogadóközpontokban szándékosan rosszul bánnak az emberekkel, hogy elvegyék a migránsok kedvét attól, hogy Magyarországon keresztül próbáljanak Európába jutni.

Hírdetés

Rendszeresen uszítanak kutyákat a migránsokra a szerb-magyar határon a határőrök és rendőrök – a Vocativ összefoglalója szerint. Fotókat is bemutattak bizonyítékként és egy sérültet idéznek, akit egy belgrádi kórházban kezelnek a kutyatámadás miatt. Egy másik menekült szerint az embercsempészek sokszor szándékosan vezetik a határra az ügyfeleiket, hogy megszabaduljanak tőlük.

A német kormány továbbra is megpróbálja Magyarországra visszaküldeni az itt regisztrált menedékkérőket – akiknek a kérelmét Németországban elutasították – annak ellenére, hogy a magyar kormány már korábban közölte, hogy senkit nem vesznek vissza. A Contra Magazin összefoglalója szerint Hollandia, Svédország és Ausztria se tudott migránsokat visszaküldeni, mert a magyar kormány szerint biztos, hogy senki se itt lépett először az EU területére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »