Fényes Szabolcs életét bemutató darab Komáromban

Fényes Szabolcs életét bemutató darab Komáromban

A komáromi Egressy Béni Művelődési Központ ad otthont december 17-én, 18 órai kezdettel a Fényes Szabolcs életét felölelő életrajzi vígjátékkal egybekötött koncertnek. Karácsonyi ajándéknak szánjuk a Fényes Szabolcs, a múlt század egyik legismertebb zeneszerzője, több operett megalkotója, az Operettszínház többszörös igazgatója emlékére készült darabot, Klemen Terézia tollából.

Tudjuk, hogy a hazai könnyűzene egyik „legFÉNYESebb” állócsillaga, Fényes Szabolcs volt, aki 110 éve született. Klemen Teréziának a korábrázolás és a szórakoztatás egy olyan egyvelegét sikerült létrehoznia, ami több mint egy életrajzi játék.

Az operettszínház egykori igazgatójáról, erről a kalandos életű, igazi bohémről, a zseniális zeneszerzőről könyvet ugyan írtak, de színmű még nem készült az életéről.

És még ma is van a középkorú, de a fiatalabb korosztály között is olyan, aki a színészekkel együtt énekli a darabban elhangzó dalokat. Korhangulat, életút, játék, munka, emlékezés, humor, tisztelet, öröm és bánat. Ez mind együtt, ebben a darabban.

Hírdetés

Két színész több szerep: Fényes Szabolcs és felesége, Csikós Rózsi, Honthy Hanna, Harmath Imre, Karády Katalin, Fényes Lóránd és felesége. A 20. század eseményeibe kalauzoljuk, melyben az emberek szerettek, szenvedtek, de végig próbáltak embernek maradni, persze mindeközben énekeltek, énekeltek.

Egy végtelenül vidám, játékos, kedves, humoros, romantikus történetet nézhetnek végig azok, akik eljönnek december 17-én megnézni a darabot. A jegyek ára 8 euró.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »