Fényes nappal, utcán bántalmazta a magyar tanítónőt az „anyukának” nevezett agresszív cigány némber

Október 24-én, szerda délután a kézdivásárhelyi Új utca környékén a “roma nemzetiségű” M. K. I. előbb verbálisan, majd fizikailag is bántalmazta fia korábbi tanítónőjét, B. Zs.-t, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusát. Majd miután a sértett segítségért kiáltott, megfenyegette, hogy „legközelebb többet kap”. Az áldozat férje segítségével, szemtanú hiányában a sürgősségre ment.

A Petőfi Sándor Gimnázium II. B. osztályának tanítónőjében mély nyomot hagytak a történtek. A tanügyben 8 éve dolgozó B. Zs. elmondása szerint a gondok már a beiskolázáskor elkezdődtek, amikor az érintett szülő többször és hevesen nehezményezte, amiért gyereke a B-osztályba, és nem az A-ba került. Ezt követően minden alkalmat megragadott, hogy kritizálja és kifogásolja a tanítónő munkáját, folyamatosan zaklatta őt, de a gyereke osztálytársait és a többi szülőt is.

Rendszeresen panaszkodott az intézmény igazgatójánál, sőt a tanfelügyelőségen is, arra hivatkozva, hogy nemzetisége miatt rosszul bánnak a fiával, hol a tanítónőt, hol az osztálytársakat vádolta.

A tantestület tagjai tanúsítják, az érintett anyuka a tanítási idő alatt folyamatosan az iskola körül tartózkodott, fenyegette a gyerekeket, akik közül többen elkezdtek félni iskolába járni. B. Zs. előkészítő és első osztályban tanította M. K. I. fiát, és azt hitte, megpróbáltatásainak vége az idei tanévtől, a kisfiú ugyanis a Turóczi Mózes-iskolában folytatja tanulmányait. De tévedett.

– Szerdán szokásomtól eltérően gyalog mentem hazafelé, és megláttam őt. Mintha várt volna rám. Trágárul szidalmazott, tudtam, hogy verbálisan nagyon agresszív, de nem gondoltam, hogy bántalmazásig fajul a dolog. És ha ezt meg merte tenni, akkor félek, hogy legközelebb is megteszi; ha nem velem, akkor mással – idézte fel lapunknak a történteket B. Zs.

Hírdetés

– Én a tőlem telhető legtöbbet megtettem azért, hogy a gyerek jól érezze magát az osztályközösségben, külön figyelmet fordítottam rá, és úgy gondolom, jól is érezte magát nálunk. Az anyuka azonban rémeket látott, talán kisebbségi komplexus, talán egyéb lelki probléma okán, nem tudhatom, de azt állíthatom, hogy nálam minden gyermek egyforma nemzetiségtől, családi háttértől függetlenül – tette hozzá.

Érdeklődésünkre Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője megerősítette, szerda délután 2 óra körül értesítette az egyenruhásokat a kézdivásárhelyi kórház szolgálatos orvosa, hogy egy bántalmazott nő jelentkezett nála. „Kollegáim azonnal a helyszínre siettek, ahol szóba álltak a 32 éves áldozattal, illetve azonosították a támadót egy 41 éves nő személyében.

A támadó ellen ütlegelés és más erőszakos cselekedet vádjával indítottak eljárást, folyik a nyomozás a pontos körülmények kiderítése érdekében.”

Az eset pikantériája, hogy amikor a verekedős “anyuka” tavaly minden alap nélkül a fia elleni diszkriminációval vádolta meg a Petőfi Sándor-iskola tantestületét, a főtanfelügyelő arra utasította az igazgatónőket, hogy kérjenek tőle bocsánatot. Kiss Imre tegnap külföldön tartózkodott, így nem tudtuk megkérni, hogy elemezze sajátos ügykezelése „foganatját”

székely hírmondó nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »