Fenyegetőzött az EU-biztos

Fenyegetőzött az EU-biztos

Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása – mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.

Menczer Tamás kifejtette: a magyar külgazdasági és külügyminiszter az európai emberek érdekeit képviselte, Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli biztos viszont kizárólag a migránsok jogait hangsúlyozta, és 10 perces beszéde alatt egy szót sem szólt az európai emberek jogairól és biztonságáról.

Az államtitkár egyúttal rámutatott: Szijjártó Péter szerint, aki biztonságos országokon megy keresztül, az nem menekült, a migráció nem alapvető emberi jog, és az európai emberek biztonsága a legfontosabb. A bajt nem szabad behozni Európába, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – idézte Szijjártó Péter szavait Menczer Tamás.

Hírdetés

Az államtitkár megjegyezte, hogy a szélsőségesen bevándorláspárti Avramopulosz EU-biztos láthatóan megsértődött a magyar miniszter szavain, és fenyegette azokat az országokat, amelyek nem működnek együtt a bevándorlók Európába történő betelepítésében.

Szijjártó Péter felszólalásában hangsúlyozta: rendkívül fontos aláhúzni, hogy a migrációról szóló minden döntésnek meg kell maradnia a nemzeti szuverenitás és kompetencia szintjén, a nemzeti döntéseket a többieknek pedig tiszteletben kell tartaniuk. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország hiszi, hogy az adott nemzeteknek és országoknak megvan a maguk joga, hogy eldöntsék, kiket engednek belépni a területükre, és kikkel akarnak együtt élni.

Szijjártó Péter nyomatékosította: teljesen ellenzi azt a megközelítést, amely szerint a migráció a legjobb válasz a munkaerőpiaci és népesedési kihívásokra. Hozzátette: Magyarország szerint a migráció rossz válasz, de „tiszteletben tartjuk más országok döntéseit, és ezt mi is elvárjuk.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »