Fenyegetőzés bolsevik módra

Fenyegetőzés bolsevik módra

Szerintük az ítélet: halál. Mire is számíthatnánk?

Már megint a kezembe akadt az a sajtótermék (?), amely polgárinak nevezi magát, viszont értékrendjében a legkeményebb jakobinus és vörös terror korszakát idézi. A Magyar Hang nevezetű lap legutóbbi számában B. Molnár László „polgári” (nem budai, hanem pesti) áltartalom-előállító fenyegeti a kormánypárti újságírókat, azzal, hogy ha ez a kormány veszít valaha (márpedig előbb-utóbb veszít, szerinte), akkor végünk.

Legjobb esetben nem lesz munkánk, egzisztenciánk, családunk éhen hal, mindenki – de legalábbis a baloldal(i sajtómunkások) – legnagyobb örömére.

Mivel, mi jobboldali újságírók agymosott idióták vagyunk, robotok, gondolatnélküli Frankestein- termékek, akik nem látják az igazságot.

Lacika! Aki nem ért egyet veled, az már propagandista? És te mi vagy, magad szerint? Én legalább bevallom, hogy újságíróként egyet értek a kormánnyal. Te mivel értesz egyet? O1G? Ennyit tudsz?

Hát ez édes kevés…

Tudod mit, még egyet is értek veled, azt írod: „amióta világ a világ, a médiában vannak ilyen és olyan beállítottságú újságok, rádiók, televíziók. Nem azzal van a baj, hogy valaki jobb–, netán inkább
baloldali, liberális vagy konzervatív értékrendet vall magáénak.” És most Laci, itt álljunk meg! Minden elismerésem, hogy végre ezt valaki a balos szcénából leírta, belátta. Heuréka!

Hírdetés

Viszont az nincsen rendjén, Lackó, hogy olyasmivel fenyegetőzöl, ami rád is visszaüthet. Azt már megszoktuk, hogy „Ti” állandóan Andrássy úti lámpavasakon akartok „minket” lógicsálni látni (néha
meg is teszitek, lelketek rajta), a tolerancia maximális jegyében.

De, kérlek, nagyon kérlek, Istent ne keverd ebbe bele! „Mert a legnagyobb bíránk előtt sosem maradhatunk névtelenek” – utalsz arra, hogy mi hazudunk, mi kormánypártiak, kormánypárti újságírók. Csak azért, mert másban hiszünk, mint te.

Írásod szerint, a független újságírás arról szól, hogy a mindenkori kormánytól független, de persze ez csak akkor igaz, amikor neked nem tetsző kormány van hatalmon, amint neked tetsző, máris nem vagy annyira „független”, akkor szakértő vagy, ugye?!

Kedves B. Molnár László! Hadd legyek én liberális, kiterítenek úgyis…

Üzenem neked, az igaz ősliberális Voltaire-nek tulajdonított bonmot-nal: nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.

Kár, hogy te ezt így értelmezed: nem értek egyet azzal, amit mondasz, és halálodig harcolni fogok azért, hogy ne mondhasd.

Csókol benneteket: Eleméry T. Olivér

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »