Fenyegető videó terjed egy budapesti általános iskolában, félnek a kisdiákok

„Ha nem küldöd tovább ezt a videót 15 embernek 30 percen belül, akkor ez a kés meg fog találni!” – hangzik el abban a videóban, amely egy budapesti általános iskola diákjai között terjed. A felvételen egy fiú beszél, egy hatalmas konyhakéssel a kezében fenyegetőzik. A felvétel nagyon megviselte azokat a gyerekeket, akik látták.

„Volt köztük olyan, aki teljesen kiborult, sírt, nem tudott aludni a videó miatt” – nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérő szülő, aki azt is mondta: elmagyarázták a gyerekeknek, hogy a videót nem kell komolyan venni, senki nem fog meghalni.

Hírdetés

A Blikk nem nevezi meg az iskolát, de beszéltek az intézmény illetékesével. „Mindent megtettünk, hogy a gyerekekben ne okozzon traumát a videó. A szülők és az osztályfőnök is remekül kezelte a kialakult szituációt” – mondák a lapnak az iskolában.

Miután az egyik szülő elküldte a rendőröknek a felvételt, ők is felkeresték az iskolát, de a Blikk szerint diákokkal nem beszéltek.

A lapnak nyilatkozó klinikai szakpszichológus szerint a videó azért okozhat zavart egy 11 év körüli gyermekben, mert a fantáziáját beindítja. A videón beszélő ember ugyanis azt állítja magáról, hogy egy szellem. „Minél kisebb a gyerek, annál inkább elhiszi, hogy a szellem létezik, és azt is, hogy árthat neki” – mondta a lapnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »