Fenyegetettség miatt elmarad a rendezvény

Fenyegetettség miatt elmarad a rendezvény

Az Orientalista.hu, mint főszervező lemondja az eseményt, amit Vlagyimir Putyin február 17-ei munkalátogatása alkalmából hirdetett meg. A lemondott eseményen értelemszerűen a Szabad Nemzet Egyesület (SZN) nem vesz részt.
Az Orientalista.hu felhívása elérte célját, megmutatta, hogy a magyar társadalom nem zárt, egy része elutasítja az egyirányú nemzetközi párbeszédet. Az esemény lemondásának fő oka, hogy aznapra tervezett, az orosz államfő munkalátogatását ellenző ruszofób tüntetés lemondásra került. Az Orientalista.hu megmozdulása okafogyott.  A szervezőség úgy véli, hogy a kialakult körülmények között lehetőség lesz arra, hogy a diplomáciai találkozót övező társadalmi párbeszéd, az egyeztetés tényleges tartalmáról szóljon, ne pedig külsőségekről, belpolitikai haszonlesésről.

A lemondás okai között szerepel, hogy bizonyos értesülések jutottak több felől a szervezőség birtokába. Eszerint ellenérdekelt szereplők a magyar-orosz kapcsolattartás fontos napját rossz színben készülnek feltüntetni, eseteként együttműködve szélsőséges elemekkel. Ehhez az alantas politikai kampányhoz az esemény szervezősége nem kíván asszisztálni, nem ad teret ezeknek a megnyilvánulásoknak.

Hírdetés

Minden fenyegetettség ellenére a szervezőség fenntartja nézeteit. A pesti srácok célja nem egy ruszofób, soviniszta, hanem egy semleges, független Magyarország. A magyar szabadság záloga a nemzetközi párbeszéd, amit Nyugat és Kelet fele is nyitva kell tartani, biztosítani kell.

Az Orientalista.hu által képviselt szervezőség, valamint az SZN határozottan elutasítja a gyűlöletkeltés, a megkülönböztetés minden formáját. A XXI. század mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy a különböző felek, függetlenül egymással kapcsolatban kialakított nézetüktől, egy asztalhoz ülnek, ügyeiket megbeszélik. Különösen fontos a nyugalom Ukrajnában, ahol eddig békésségben élő nemzetiségek, köztük magyarok és oroszok kerültek egymással szembe, a kijevi kormány intézkedéseinek következményeként.

Minden megbeszélés, tárgyalás a békességet szolgálja, éppen ezért a 2015. február 17-ei diplomáciai találkozót is üdvözölni lehet. Jelen közleményt az Orientalista.hu és a Szabad Nemzet Egyesület közösen jegyzi.


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »