Fenyegetés a magyar autósok számára: bíróság elé kerülhetnek

Fenyegetés a magyar autósok számára: bíróság elé kerülhetnek

Amennyiben a szondáztatásnál kiderül, hogy a jármű vezetője alkoholt fogyasztott és a szervezetében található alkohol mennyisége eléri a bűncselekményi értékhatárt, akkor következhet az előállítás, súlyosabb esetben büntetőeljárás.

A rendőrök tizenöt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év első hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 2019-es esztendőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.
Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után – írja a police.hu.

Hírdetés

Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. december 31-e és 2019. január 6-a között 72 közúti közlekedési baleset történt, ebből hat balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 15 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »