Fenyeget az Iszlám Állam: "Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba"

Fenyeget az Iszlám Állam: "Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba"

Oroszország elleni dzsihádra szólította fel tagjait egy videofelvételen az Iszlám Állam terrorszervezet, írja az MTI.

„Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban… Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük”

– ordítozza a felvételen egy álarcos férfi autóban, sivatagban utazva.

Kísérteties hasonlóság

A würzburgi afgán baltás merénylő is hasonló módon üzent az őt befogadó németeknek:

 

Hírdetés

„Elmúlt az az idő, amikor ti az országunkba jöttetek, hozzánk intézett kérdés nélkül megöltétek asszonyainkat és gyerekeinket (…) Így Allah segítségével minden utcán, minden faluban, minden városban és minden repülőtéren támadás fog érni benneteket (…) Láthatjátok, hogy az országotokban, a házatokban éltem. Allah segítségével, saját házatokban fogalmaztam meg ezt a tervet. És Allah segítségével, saját házatokban foglak benneteket lemészárolni”

A Youtube videomegosztó portálon hétfőre virradóra közzétett, azóta letörölt kilencperces videofelvételen látható, amint fegyveres férfiak páncélozott járművek és sátortábor ellen hajtanak végre támadásokat sivatagban, és begyűjtik a fegyvereket.

A videó hitelességét független forrásból lehetetlen megerősíteni, de a felvétel linkjét közzétették a dzsihadista csoport egyik legfőbb propaganda- és toborzóeszközeként használt Telegram üzenetszolgáltató csatornáját.

Azt már szomorúan tapasztalhattuk, hogy az Iszlám Állam képes volt több alkalommal is csapást mérni Nyugat-Európára, igaz, a terrorszervezet a kontinenst elérő menekültáradatot is felhasználta céljai elérésére érdekében, átformálva ezzel az Európai Unió politkáját, új szereplőket megerősítve.

Vajon milyen következményei lesznek, ha az Iszlám Állam ezúttal keletnek fordul?

(A borítóképen a Metro 2033 világát láthatjuk).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »