Fény derült a Ferenciek téri gigaluk rejtélyére

Fény derült a Ferenciek téri gigaluk rejtélyére

Sérült vízvezetéki szerelvény javítása folyik a Kossuth Lajos utcában, tájékoztatott a Fővárosi Vízművek.

Pénteken a délelőtti órákban burkolatsüllyedés miatt végzett feltárási munkák közben egy 200 milliméter átmérőjű vízvezeték szerelvényének meghibásodása miatt beszakadt a kiömlő víz által alámosott útburkolat az V. kerületi Városház utca és Kossuth Lajos utca sarkán.

Hírdetés

A Fővárosi Vízművek munkatársai rendőri felvezetéssel haladéktalanul a helyszínre siettek, és megkezdték a hiba feltárását és elhárítását. Az útburkolat-sérülés és a munkavégzés a Kossuth Lajos utca Buda irányába tartó valamennyi sávjának lezárását tett szükségessé. A forgalom Buda irányából átmenetileg két sávon halad, míg az Erzsébet híd felé tartó autósokat sávelhúzással ideiglenesen a szembe jövő egy sávra terelik.

A vízművek szakemberei folyamatos munkavégzésének köszönhetően a hibajavítás a környező épületekben átmeneti vízhiánnyal járhat, írták. A szerelvény cseréjét követően kerülhet sor a megsüllyedt útburkolat és az útsüllyedés következtében érintett társközművek helyreállítására, majd a munka miatt lezárt sáv visszaadására a forgalomnak.

A vízművek köszönik a környéken közlekedők és az átmenetileg vízhiánnyal érintettek türelmét és megértését.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »