Fémmentes és bio fogászati megoldások

Fémmentes és bio fogászati megoldások

Tudta, hogy minden második ember elégedetlen a fogai színével, és hogy minden negyedik takargatja a mosolyát beszélgetéskor?

Ráadásul egyre több páciens szenved fémallergiában, és az érintettek olyan bio megoldást keresnek, amely nemcsak esztétikus, de túlérzékenységet sem okoz.

A BioHPP napjaink egy leghatékonyabb válasza a fémallergiára, hiszen erős, szervezetbarát, és egy mikrogrammnyi fémet sem tartalmaz.

Csúcskategóriás megoldás: bio fogkorona

– A fogászati koronát már több mint 100 éve használják a sérült fogak helyreállítására, de igazán esztétikus megoldások még sokáig nem készültek. – mondja dr. Kozák Lili, az Oxygen Medical fogorvosa.

A fémkoronát az 1950-es években kezdték el bevonni porcelánleplezéssel, hogy a fogmű hasonlítson az eredeti fogakra, és hogy ne legyen olyan mesterkélt annak hatása.

– A fémkerámiának viszont két komoly hátránya is van. A szürke fémváz miatt a fogmű nem tud olyan szép és természetes lenni, mint eredeti fogaink, és fémtartalom miatt a megoldás nem használható a fémallergiában szenvedő pácienseknél – meséli dr. Kozák Lili. – A tiszta porcelán áll a legközelebb az eredeti fogakhoz, de a technológiának még volt hova fejlődnie, hogy az ne csak esztétikus, de erős és tartós is legyen.

Ezért számít forradalminak a BioHPP használata: a termoplasztikus anyagot évtizedek óta sikeresen alkalmazza az orvostudomány, nagyrészt implantátumokhoz, például ujjprotézis, valamint porckorong- és csípőízületek készítéséhez.

A 21. századra pedig végre a fogászat is felfedezte magának.

Hírdetés

Hogyan varázsolja szebbé mosolyomat a BioHPP?

Úgy, hogy a BioHPP allergiamentes és elképesztően elegáns: egy igazi bio megoldás, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, és sokféleképpen felhasználható.

Mivel az anyag fehér színű, ezért nem a fémes szín tetszik át a porcelánleplezésen, és a pácienseknek a szürkés ínyszél miatt sem kell aggódniuk. Az anyag majdnem olyan rugalmas, mint a természetes csont, cserébe viszont nagy a stabilitása és magas a kopásállósága.

Rágófelülete tartósan megőrzi a formáját, rágáskor vagy harapáskor sem okoz kellemetlenséget, és még a viselése is kényelmes.

A megoldást a fogorvosok is szeretik, hiszen az apró kerámiaszemcsékből álló tömör anyagnak rendkívül jó a polírozhatósága, ezért azt egyszerű preparálni. Mindez a páciensek szempontjából sem mellékes, a homogén összetétel ugyanis csökkenti az elszíneződés esélyeit, valamint megakadályozza a plakk képződését.

A BioHPP egyedülálló előnyei

A BioHPP ugyanakkor nemcsak fogkoronaként, hanem rögzített vagy kivehető fogpótlások vázanyagaként is kiválóan használható, az alapanyag előnyei pedig önmagukért beszélnek.

1.     Mivel teljesen fémmentes, ezért tökéletes megoldás a növekvő számú fémallergiás páciensek számára.

2.     Rugalmasabb, mint a cirkon, így hatékonyan csökkenti az állcsontra jutó terhelés mértékét. Emiatt a BioHPP fogkorona vagy foghíd a legmegfelelőbb vázanyag, ha fogászati implantátumokra keresünk megoldást.

3.     Felhasználhatóságának csak a fantázia szab határt: a BioHPP fogkoronák, foghidak és fogsorok vázanyagához, csavarozott pótlásokhoz, bonyolult teleszkóp vagy sínes rendszerekhez, valamint csapcsonkokhoz is alkalmazható.

4.     Fogpótlások esetében minimálisra csökkenti az elszíneződés esélyét.

–  A BioHPP ráadásul nem okoz sérülést a szomszédos fogakban, valamint magas a kopásállósága és nagy az ellenálló-képessége – magyarázza dr. Kozák Lili. – Egyszerű elkészíteni, könnyű személyre szabni és rendkívül tartós, a páciensek pedig büszkén mutathatják másoknak vadiúj mosolyukat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »