Felvidéki résztvevővel zajlott az idei Év Sportolója Gála

Felvidéki résztvevővel zajlott az idei Év Sportolója Gála

Mint ahogyan arról beszámoltunk a Magyar Sportújságírók Szövetsége és az M4 sportcsatorna idén is a Magyar Állami Operaházban tartotta meg gáláját, melyen immáron 66. alkalommal választották meg az év sportolóit a különböző kategóriákban. Öt kategóriában tízes jelöltlistákból kerültek ki 2023 győztesei. A ceremóniát élőben közvetítette a közmédia. Az illusztris eseményen idén egy felvidéki sportoló is szerepet vállalt. A zselízi fitnesz-világbajnok Major Tímea díjátadóként vett részt az eseményen.

A világhírű sportoló hölgy olyan személyekkel együtt díjazott, mint Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, az olimpiai és többszörös világbajnok Javier Sotomayor, a magasugrás kubai világcsúcstartója; az aranylabdás, világbajnok olasz labdarúgó Fabio Cannavaro; a temesvári születésű, de izraeliként négy futball-világbajnokságon bíráskodó játékvezető, Abraham Klein; a szintén magyar származású Joe Berényi amerikai paralimpiai bajnok kerékpáros; továbbá Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Szász Emese párbajtőröző és Fodor Rajmund vízilabdázó olimpiai bajnok, valamint Szalai Ádám, a labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

A világot Zselízről indulva meghódító Major Tímea már egészen fiatalon indult sport-fitneszversenyeken, de a divat- és a szépségvilágban is kipróbálta magát.

Szlovákia első fitneszversenyén, az 1994-es Ms. Slovakia fitneszbajnokságon még második helyezést ért el, a következő évben viszont már a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 1997-ben Los Angelesbe költözött, ebben az évben amatőr világbajnokságot nyert, majd profi versenyzővé vált. Első fitneszolimpiáján 1998-ban 6. helyezést ért el. Pályafutása során több mint 20 rangos, nemzetközi versenyen vett részt, utolsó győzelmét 2001-ben Budapesten érte el az Európa-kupa megnyerésével. 2000-ben a legrangosabb szaklap, a Flex magazin olvasói a legszexibb fitneszmodellnek választották meg.

Los Angelesben a mai napig a filmsztárok körében is rendkívül népszerű fitnesztermet üzemeltet, amelyben üzlettársa Ryan O’Neal (a Love Story című film főszereplője) volt, és a vendégkör tagja volt hosszú időn át Bruce Willis, Cindy Crawford, Liv Taylor, Harrison Ford, David Duchovny vagy Sarah Jessica Parker is.

„Sok mindenkivel találkoztam, de mindenki közül talán a Joe Weiderrel és az Arnold Schwarzeneggerrel való találkozás volt számomra a legnagyobb élmény. Arnold egy nagyon barátságos ember, mindig bejött az öltözőbe, és beszélgetett velünk a versenyek előtt” – mesélte Tímea.

Hírdetés

A fantasztikus karriert befutó hölgy az Operaház díszpáholyából üzent egykori alma materje, a zselízi magyar tannyelvű alapiskola diákjainak is, hogy mindig higgyenek az álmaikban és mindig kövessék azokat.

„Ne azt csináljátok, amit mások gondolnak, hogy jó, hanem amit a belső intuíciótok diktál” – mondta.

A győztesek győztesei gálán a férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választották meg a 2023-as év sportolójának. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban – akárcsak tavaly – a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot. Életműdíjat Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi tagja vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől, illetve Gyulay Zsolttól, a MOB elnökétől.

A további díjazottak listája itt érhető el, illetve az M4 Sport oldalán visszanézhető az egész műsor.

„Büszkeség volt végignézni, hogy milyen minőségi sportpillanatok voltak a 2023-as évben, és abban bízom, hogy a mai este mindenkit inspirálni fog arra is, hogy 2024 legyen a mozgás éve is” – mondta az államfő, aki maga is aktív sportéletet él, hiszen 2023-ban amatőrként maga szintén részt vett úszó-, futó-, vívó-, kajakozó és lovagló versenyen is.

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »