Felújított talajburkolatok az ipolyszakállosi alapiskolában

Felújított talajburkolatok az ipolyszakállosi alapiskolában

Az ipolyszakállosi alapiskolában 2023 januárjában zajlott az intézmény padlózatának teljes körű felújítása.

Amint azt az alapiskola igazgatónőjétől, Herczeg Ágnestől megtudtuk, a helyi alapiskolák fenntartójának, az ipolyszakállosi községi hivatalnak hosszú távú céljai között szerepel a község teljeskörű infrastrukturális fejlesztése. Mindezek fontos része az oktatási intézmények szolgáltatásainak korszerűsítése is. A község tagja az Ipoly–Hont Polgári Társulásnak, amely segítségével lehetősége volt bekapcsolódni Az alapiskolák tantermei elnevezésű pályázatba – Nyitra Megye Önkormányzatának jóvoltából, az Integrált Regionális Műveleti Program keretei között. A Talajburkolatok rekonstrukciója az alapiskolában elnevezésű pályázat az önkormányzati képviselők és az iskolák képviselőinek összefogásával készült el 2022 tavaszán. A pályázatot az ősz folyamán bírálták el, s október végén megkötötték a szerződést az Ipoly–Hont Polgári Társulással.

A teljes szervezettségű magyar tanítási nyelvű alapiskola mellett a háromszintes épületben működik négy évfolyammal a szlovák tanítási nyelvű alapiskola is. A pályázatból 16 helyiség (14 tanterem, 1 laboratórium és 1 könyvtár) talajburkolatát újítják fel összesen közel 24 ezer euróból, amelyből 22 ezer euró vissza nem térítendő támogatás. A jelenlegi burkolat tisztítása, valamint kezelése igényes, ezért a pályázat tárgya a parketták csiszolása és lakkozása is. Egy osztályban és a laboratóriumban, ahol a legrosszabb állapotban van a burkolat, felszedik azt és PVC-burkolatot raknak le. A laboratóriumba új tanári laboratóriumi asztal és szekrény kerül”

Hírdetés

– mondta el az intézményvezető.

A munkákat a beruházó január elején kezdte el, és a terv szerint február végéig be is fejezi. Jelenleg négy tantermet, a könyvtárat, valamint a laboratóriumot adták át.

Hálásak vagyunk az ipolyszakállosi községi hivatalnak, hogy a gazdasági nehézségek ellenére beindította ezt a pályázatot, hiszen a költségeket csak a teljes rekonstrukció után tudják majd visszaigényelni. Köszönet illeti az iskola alkalmazottait is, akik a napi feladataik mellett a helyiségeket ki- és bepakolták, s odaadásukkal segítették az előrelépést. Bizakodunk, hogy a felújítással járó kellemetlenségeket gyorsan elfelejtjük és a befektetett munka megtérül. Jutalomként a megszépült és a higiéniai szabályoknak megfelelő környezetben folytathatjuk az igényes oktató–nevelő tevékenységet”

– tette hozzá Herczeg Ágnes.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »