Felújítják az útburkolatot Padány és Csilizpatas között

Felújítják az útburkolatot Padány és Csilizpatas között

Nagyszombat megye 307 000 euró értékben korszerűsíti a Padány és Csilizpatas községek közötti harmadosztályú utat. A jelenlegi felújítás során a szakaszon 1,3 kilométer aszfaltfelületet állítanak helyre, azonban tervben van az egész szakasz, továbbá más útszakaszok felújítása is.

A munkálatok a tervek szerint augusztus második feléig tartanak. A javítás ideje alatt az útszakaszon ideiglenes közlekedési táblákat helyeznek el. A felújításról Nagyszombat megye közlekedési bizottságának elnöke, Nyárasd polgármestere, Bacsó László a következőket árulta el:

már tavaly is elkészült egy kisebb útszakasz, most nagyjából a padányi falutábláig történik a felújítás, amit a múlt héten kezdtek el. Az elmúlt évek során a csilizradványi kereszteződéstől zajlott a felújítási folyamat. Az a terv, hogy Padányon, Nagymadon és Pódafán keresztül eljussunk egészen Dunaszerdahelyig.”

A bizottság elnöke szerint Pódafán még tűrhető minőségű az útburkolat, azonban Padányban, továbbá a két község között és Nagymad falun belül már több kívánnivalót hagy maga után.

Az Alistál és Ekecs közötti útszakasz felújításának első etapja is most zajlik. Mivel egy kilenc kilométeres hosszú szakaszról van szó, most nagyjából két és fél kilométer újraaszfaltozását tudjuk megvalósítani. Az ekecsi sínektől Alistál irányába indultunk el, az a szakasz volt a legrosszabb állapotban”,

Hírdetés

mondta Bacsó, aki hozzátette, hogy

Első körben próbálják azokat az útszakaszokat helyrehozni, ahol vagy nagy a forgalom, vagy már tarthatatlan az útburkolat minősége.

Sajnos az utak felújítása drága mulatság, mondta a nyárasdi polgármester, mivel csak tavalyra visszamenőleg 10,5 százalék volt a hivatalosan kimutatott infláció, így az anyagköltség és a munka is egyre drágább.

Néha csak pár száz euró dönt arról, ki nyeri el a közbeszerzést, emelte ki Bacsó.

A Medve és Balony közötti útszakaszt néhány hónapja az állam újította fel annak fejében, hogy a Nagymegyer és Medve közti munkálatok során elterelték a forgalmat és a mellékutak komoly terhelést kaptak, ami által rövidebb idő alatt amortizálódtak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »