Felújítják a papdi kápolnát

Felújítják a papdi kápolnát

Felújítják a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő közelében álló papdi kápolnát, a korábban népszerű zarándokhelyet egy 150 millió forintos turisztikai fejlesztés részeként.

A fejlesztést a kormányzati pályázati portál közlése szerint a Pécsi Egyházmegye a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósítja meg.

Szász Gábor, az egyházmegye építésze az MTI-nek elmondta: a felújításra mintegy 30 millió forintot fordítanak, a többi között kicserélik a tetőhéjazatot, az épületet kívülről újravakolják; a munkát a tervek szerint az év végére fejezik be.

A kápolna környéke népszerű erdei pihenőhely, a projekt leírása szerint tanösvényt, esőtől védő épületet, stabilizált útszakaszokat, ösvényeket is építenek.

A török hódoltság idején elnéptelenedett Papd templomának helyén a 19. században épült, majd 1931-ben újjáépített kápolna ismert Mária-kegyhely.

Hírdetés

Benke Enikő, az aparhanti plébániahivatal munkatársa elmondta, a papdi kápolnában évente egyszer, Kisboldogasszony napjához kötődően tartanak misét, amelyre a környező 10–12 településről 100–150 hívő zarándokol el.

A felújításnak köszönhetően a lelki feltöltődés feltételei is javulnak – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: KPeti74/Országalbum

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »