Féltünk Illés Zoltán felelõsségét megjeleníteni

Tíz nap múlva hirdet a Győri Ítélő tábla ítéletet a vörös iszap katasztrófában. Ferenczi Gábor, Devecser Polgármestere tisztában van azzal a ténnyel, hogy a vörös iszap katasztrófa felelőse, Illés Zoltán.

2010. augusztus hóban készült légi felvételen egyértelműen látható, hogy a X. kazetta tetejéről és oldaláról, aljáról a növényzet eltávolításra került, a gát felületét a növényzettől megtisztították, hogy azon megerősítési munkák elvégzésére sor kerülhessen.
Hogy 2010. augusztus előtt a X. kazetta északi falán növényzet volt, erről is létezik korábban készült légi felvétel. A két állapot összehasonlításához a felvételek rendelkezésre állnak, amelyeknek átvételét a nyomozás elősegítése céljából Illés Zoltán tikára nem tartotta fontosnak.
A közvélemény előtt ismerté vált, hogy Illés Zoltán 2010. júniusban nevezte ki az eredetileg általános iskolai tanár végzettségű Zay Andreát, aki korábban a Búbos Banka Kör aktivistájaként került kapcsolatba a környezetvédelemmel, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére.
Az is nyilvánosságot kapott, hogy két héttel a gátfal átszakadása előtt, szeptemberben Zay Andrea által vezetett hatóság ellenőrizte a MAL vörös iszap tározóját.
Ami viszont nem kapott nyilvánosságot, hogy Illés Zoltán, Zay Andreát követő titkára, a fenti légi felvételek átvételét elutasította, a gátszakadásának vizsgálata szempontjából nem tartotta fontosnak. (Reális Zöldike)

Devecser polgármestere és munkatársa jelen volt Lovas István Alapítvány rendezvényen, Budapesten, ahol emlékeztettem Ferenczi Gábor polgármestert a tíz évre történtekre. (Juhos László)

Lóránt Károlynak írta Juhos László:

Kedves Károly, miután Devecser polgármestere végzett tegnap a hozzászólásával megjegyeztem neki, hogy a VÖRÖSISZAP katasztrófa bekövetkezésének az első számú felelőse: ILLÉS ZOTÁN.

Polgármester válasza: TUDOM

Én : „Akkor miért nem tettek eddig semmit.”

Válasz: Féltünk.

Az alábbi anyag megküldését megígértem a Polgármesternek.

JL

————————

Hírdetés

From: László Péteri [mailto:[email protected]]
Sent: Friday, November 22, 2019 1:16 PM
To: [email protected]
Cc: Juhos László
Subject: 2010.10.04. Ajkai Vörösiszap katasztrófa. Kivonat a Reális Zöldek Klub honlapján megjelent írásaink és dokumentumaink. Mottó: „Az igazság-, ill. jogszolgáltatás malmai lassan őrölnek!”

Tisztelt Ferenczi Gábor Polgármester Úr!

Juhos László úrral, a Reális Zöldek Klub / RZK elnökével történt megbeszélése alapján, mellékelten megküldöm a 2010.10.04-én bekövetkezett, ajkai „Vörösiszap katasztrófa” kapcsán, az RZK honlapján megjelent írásaink, videó-, és fényképfelvételeink, valamint háttéranyagaink, dokumentumaink internetes elérhetőségeit, a tragédia bekövetkeztétől, egészen a másodfokú bíróság ítéletéig.

https://www.youtube.com/watch?v=le_opxyxub0&t=21s | 2:33 | Feltöltés: 2010. okt. 12. | Vörösiszap katasztrófa. (rövid változat) Az Éjféli Kiáltás Misszió segít a bajbajutottakon keresztenytv.hu Videó: Nagy László Narrátor: Nagy-Péteri Andrea

RZK Juhos László levele a Veszprém Megyei Főügyészségnek, 2011.12.29-én, és „Zay Andrea és Illés Zoltán felelőssége nem vitatható” c. írás:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4652 | Dátum: 2017. January 22. Sunday, 19:16 | Zay Andrea és Illés Zoltán felelőssége nem vitatható! + mellékletek. Szerző: realzoldek. / Juhos László, Péteri László

2011 12 29 Vörösiszap Perhez VeszprémMegyeiFőügyészség[1]RZK JL Vélemény by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=1701 | A „Vörösiszap-katasztrófa” története 6 év eltelte után. Hogy néz ki a magyar jog-, és igazság-szolgáltatás helyzete „alulnézetből”! 6.b rész Másodfokú ítélet! Győztünk?
Péteri László

Remélhetőleg a fentiekben foglaltakat a későbbiekben hasznosítani lehet.

További írásaink és dokumentumaink az alábbi internet-linkeken is elérhetők

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd,
ny. min. vezető főtanácsos, az OIH
Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke,
belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,

MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség és a Gróf Széchenyi Ödön
Magyar Hajózási és Yacht Egylet tiszteletbeli tagja, és a
III. Széchenyi Vízi Emléktúra (1999. Bp-London-Marlow)
résztvevője
tel.: 06 1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033

e-mail: [email protected]


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »