Feltörték Mirkóczki Ádám irodáját

Feltörték Mirkóczki Ádám irodáját

A politikus az Országgyűlés Honvédelmi- és rendészeti, valamint a Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos tagja, ezért – elvileg – nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Mindez ráadásul a Képviselői Irodaházban történt, ami kiemelten védett épület.

“Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat.”

– írja Facebook oldalán a politikus, emlékeztetett: ő és kollégája is nemzetbiztonsági átvilágításon esett át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állnak, “hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik…”

Hírdetés

A képviselő még nem tudja, hogy beléptek-e a számítógépeikbe, vagy hogy mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat, de természetesen a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is megteszik a szükséges lépéseket.

Hozzátette:

“az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri- és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »