Feltörték M. Vivien gyilkosának profilját

Feltörték M. Vivien gyilkosának profilját

Felkavarta a közvéleményt a március elején meggyilkolt 20 éves kakucsi lány esete. Egy ismeretlen a múlt hét végén feltörte a bűncselekménnyel gyanúsított 20 éves K. Bálint Facebook-oldalát, mások szintén a közösségi oldalon keresztül támadják és fenyegetik a gyilkost. A fiú szombaton elárulta a rendőröknek, hova rejtette a tőrt, amivel megölte a lányt.

Lapunk belügyi forrásból úgy értesült, rutinszerűen még nem része a magyar rendőrség eljárásainak, hogy a nyílt nyomozások során gyanúsítottak internetes portáljait, Facebook-profiljait töressék fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat számítógépes szakembereivel. Amennyiben valaki bírói engedély nélkül töri fel a közösségi oldal adott profilját, bűncselekményt követ el, és minimum magántitok megsértéséért felelősségre vonható – közölte forrásunk. Egy Facebook-profil feltöréséhez bírói engedély szükséges, csakúgy, mint a gyanúsított e-mailjeinek a megismeréséhez.

Nyilvános fotók és személyes üzenet

Az internetes profilok feltörése azzal kapcsolatosan került szóba, hogy múlt pénteken éjjel egy magát HackerGirlnek nevező ismeretlen a Facebookon közölte, meghekkelte, azaz feltörte a 20 éves kakucsi M. Vivien meggyilkolásával gyanúsított, ugyancsak kakucsi illetőségű K. Bálint profilját. A fiú oldalán a következő szöveg jelent meg: „Hacked by Hungarian Hacker. For Revenge. K… Bálint killed a Hungarian girl so I hacked his account”. („Feltörte egy magyar hacker bosszúból. K… Bálint megölt egy magyar lányt, ezért feltörtem az oldalát.” A profiloldalon a hacker teljes nevével említi a gyanúsítottat, ezt cikkünkben a hivatkozott szövegekben K…-tal jelöljük, és hasonlóan járunk el az áldozat vezetéknevét illetően is a szó szerinti idézeteknél – a szerk.) Néhány perc múlva a gyanúsított profilképe is eltűnt, és egy Hacked by HackerGirl feliratú, fiatal lányt ábrázoló rajz került a K. Bálintot és barátnőjét ábrázoló fotó helyére. Az oldalon egyebek mellett a fiú elmúlt öt évéből 342 fotó is láthatóvá vált a nyilvánosság számára. Szombaton délelőtt pedig a következő üzenet jelent meg a profiloldalon:

„A Gyászoló Családnak. Mint írtam, a Facebook profilt kérésre átadom, de mivel nem ismerem K… Bálint, sem az elhunyt lány barátait, családtagjait, így csak a gyászoló édesanyának adom át, nem szeretném illetéktelenek kezébe adni, ezzel segítve a nyomozást. Az üzenetekben találtam a gyilkosságra utaló üzeneteket, amiket K… Bálint körülbelül a gyilkosság estéjén és utána írt általam meg nem nevezendő hölgynek. A legtöbb üzenet törölt K… Bálint álltal (sic!), így valószínűleg nem, vagy nem sokat segít majd a nyomozásban de talán segít majd eljutni a teljes igazsághoz. Nem célom megszégyeníteni vagy bosszúhadjáratot indítani K… Bálint ellen, a profilt bosszúból törtem fel és azért, hogy ha több nem is tellik (sic!) tőlem, legalább ennyivel hozzájáruljak az igazság kiderítéséhez. Gyilkosok számítsatok Rám (sic!)! -HackerGirl”.

Hírdetés

Szombaton délelőtt vélhetően az áldozat barátai, ismerősei egy új Facebook-oldalt nyitottak „M… Vivien Gyilkosa K… Bálint Közszereplő” címmel. Ebben amellett, hogy megemlékeznek az áldozatról, össztüzet zúdítanak a gyilkosára legtöbbször nyomdafestéket nem tűrő szavakkal. Közben kiderült: törölt minden, K. Bálinttal összefüggő információt Facebook-oldaláról az a szintén kakucsi lány, aki az elmúlt két évben párkapcsolatban volt a fiúval.

Tizenháromszor szúrt

Ismeretes: M. Vivien március 4-én, pénteken este barátaival Budapestre, a Népliget egyik szórakozóhelyére ment. Szombaton kora reggel, fél öt tájban felhívta gyerekkori ismerősét, K. Bálintot, aki Vivien édesanyja szerint már többször hazavitte a fővárosból a lányt. Az Üllői úti felüljáró alatt találkoztak, majd a fiú piros terepjárójával Kakucs felé indultak. K. Bálint Dabas-Sári határában, még az autóban tizenháromszor megszúrta a lányt, aki azonnal életét vesztette. A fiú a holttestet ezután a nagyapja birtokán lévő kiserdőbe vonszolta, leterítette a véres kabátjával, ágakat, avart húzott rá, és otthagyta. A lány táskáját és a véres tőrt a közeli kanálisba dobta. A vadásztőrt a hétvégén megtalálták, miután a gyanúsított elmondta, hogy pontosan hol dobta a vízbe.

Arra a kérdésre, hogy miért ölte meg a lányt, a fiú egyelőre nem válaszol a nyomozóknak. Ahányszor csak kihallgatják, mindig másként mondja el a történteket. Mint megírtuk, a bíróság pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a különös kegytelenséggel elkövetett emberöléssel alaposan gyanúsítható K. Bálintot.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »