Feltört levelezés- Így hagyhatta jóvá a Pfizer-vakcinát az Európai Gyógyszerügynökség

Feltört levelezés- Így hagyhatta jóvá a Pfizer-vakcinát az Európai Gyógyszerügynökség

Hackerek megszerezték és nyilvánosságra hozták az uniós tisztviselők és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) közötti e-mail-váltást, mely azt mutatja, hogy a gyógyszer hatóságnak kényelmetlen volt a Pfizer és a Moderna Covid vakcinák gyors jóváhagyása – írta a Le Monde.

Az EMA azt állította, hogy a hackerek által megszerzett és a közzétett üzenetek tartalmát meghamisították annak érdekében, hogy aláássák a gyógyszerekkel szembeni bizalmat, további részletek megadása nélkül.

Az ügynökség azonban elismerte a francia újságnak, hogy a levelezések „kérdéseket és válaszokat” tükröznek, amelyek az oltások jóváhagyásának meghozataláról szóló döntés előkészületei körül zajlottak.

Az ügynökség szerint nem tudják meghatározni, hogy mely dokumentumok valódiak, írja az RT.

Úgy tűnik, hogy a „megbeszélések” némelyike ​​nem volt tisztességes.

Például egy november 19-i keltezésű dokumentumban az EMA egyik magas rangú tisztviselője egy „meglehetősen feszült, néha kissé kellemetlen” konferenciahívást írt le az Európai Bizottsággal a vakcinák felülvizsgálati folyamata kapcsán.

A tisztviselő elmondása szerint egyértelmű „elvárás” volt az oltások jóváhagyása.

Egy nappal később ugyanaz a személy beszélgetést folytatott a Dán Gyógyszerügynökséggel, amelyben meglepetését fejezte ki amiatt, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy a Moderna és a Pfizer gyógyszergyártók zöld utat kaphatnak az év vége előtt.

Még mindig vannak problémák mindkettővel” – jegyezte meg a meg nem nevezett EMA-tisztviselő a kiszivárgott levelezésben.

A Le Monde szerint a feltört dokumentumok elsősorban azokat a kérdéseket részletezik, amelyek az EMA-nak a Pfizer / BioNTech gyógyszerrel voltak.

A szabályozónak nyilvánvalóan három „fő problémája” volt az oltással kapcsolatban:

Hírdetés

az előállításához használt egyes gyártási helyeket még nem vizsgálták,

a kereskedelmi felhasználásra gyártott tételekről még mindig hiányoztak az adatok,

és ami a legfontosabb: a rendelkezésre álló adatok minőségi különbségeket tártak fel a kereskedelmi forgalomban tételek és a klinikai vizsgálatok során használtak.

Az EMA különös aggodalmának adott hangot az utolsó ponttal kapcsolatban, megjegyezve, hogy a tömegtermelés csökkentette a vakcinában található RNS tisztaságát.

A Pfizer egy mRNS-szálat használ, egy olyan molekulasorrendet, amely megmondja a sejteknek, mit kell „felépíteni” egy betegség-specifikus antigén előállítása céljából.

Az EMA jelezte, hogy aggódik amiatt, hogy a kevésbé szigorú gyártási módszerek miatt az oltás kevésbé hatékony és biztonságos lesz.

Úgy tűnik azonban, hogy a Pfizer beleegyezett abba, hogy megteszi a szükséges kiigazításokat az EMA szabványainak való megfelelés érdekében.

A tétovázás ellenére úgy tűnik, hogy az EMA megértette, hogy egyértelmű határidőn belül van.

Az ügynökség munkatársai közötti e-mail-beszélgetés során az egyik alkalmazott azt mondta, hogy az EMA-nak

„fel kell gyorsítania a folyamatot [más ügynökségekkel való összehangoláshoz”], és kockázatot jelenthet Brüsszel, a média és a nagyközönség „kérdéseivel és kritikáival” szemben, ha mégis nem gyorsított jóváhagyás.

Az EU december 21-én jóváhagyta a Pfizer vakcinát, míg a Moderna-variáns a hónap elején kapott engedélyt.

Azóta számos jelentés jelent meg arról, hogy mindkét gyógyszer káros hatásokkal függ össze a világ országaiban, ami az egészségügyi hatóságok nyomozását indítja.

Megosztás

The post Feltört levelezés- Így hagyhatta jóvá a Pfizer-vakcinát az Európai Gyógyszerügynökség appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:Koronavírus- Orbán: Ausztria a mi laboratóriumunk A koronavírus-járványra a vakcina a megoldás, amely most már belátható…Ha a politika beleszól a szakmába, az fokozhatja a vakcinákkal szembeni ellenállást Politico Magyarországon a politika hatja át a vírus elleni védekezést….Merkely beoltotta munkatársait, de ő még nem kaphat a vakcinából December 26-án reggel megérkezett a koronavírus elleni Pfizer–BioNTech-oltóanyag első szállítmánya Magyarországra. Merkely…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »