Feltérképezik a kockázati tényezőket (Kovászna Megye Tanácsa)

Feltérképezik a kockázati tényezőket (Kovászna Megye Tanácsa)

Kovászna Megye Tanácsának keddi soros ülésén módosítottak két korábbi határozatot, valamint jogilag is a Kovászna Megyei Mihai Viteazul Sürgősségi Felügyelőség használatába adták azt a korszerű rohammentőkocsit, amelyet gyakorlatilag már korábban átadtak.

A megyei önkormányzat januárban pályázatot nyújtott be a fejlesztési minisztériumban a Háromszék mintegy felét érintő természeti kockázati térképek kidolgozására földrengések és földcsuszamlások esetére. Az 1,2 millió lejes költség felére lehetett pályázni. A tárca pontosítást kért, így a megyeháza most leszögezte, földrengési kockázati térképet készíttetnek öt város esetében, továbbá földcsuszamlási kockázati térképet három városnak – Barót, Bodzaforduló, Kovászna – és tizen­nyolc községnek: Bardoc, Bereck, Hidvég, Illyefalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek, Lemhény, Málnás, Nagybacon, Nagypatak, Előpatak, Sepsibodok, Sepsikőröspatak Szitabodza, Torja, Vargyas, Zágon és Zágonbárkány.

Hírdetés

Módosították a Sepsiszentgyörgyön létesítendő duális oktatási campus létrehozására kötött társulási szerződést annyiban, hogy kikerült a partnerek közül az OTP Bank. Nem hangzott el, de a döntés hátterében az állhat, hogy a magyar tulajdonú hazai bankot nemrég megvásárolta a Transilvania Bank.

A közgyűlés meghozta azt a határozatot, amellyel tíz évre ingyenesen a Kovászna Megyei Mihai Viteazul Katasztrófavédelmi Felügyelőség használatába adta azt a Mercedes Benz Sprinter B2 típusú sürgősségi rohammentőt, amelyet a megyeháza vásárolt a rétyi HS Timber Productions cég támogatásával. A volt Holzindustrie Schweighofer 394 ezer lejjel járult hozzá a SMURD-mentőkocsi beszerzéséhez, a további közel 320 ezer lejt a megyei önkormányzat biztosította. A rohammentőt február 23-án adták át Sepsiszentgyörgy főterén.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »