Feltehető a buszra az e-roller vagy sem? Így néz ki a gyakorlat

Feltehető a buszra az e-roller vagy sem? Így néz ki a gyakorlat

Nem engedtek felszállni egy férfit egy helyi járatú buszra Pécsett, mert elektromos rollerjét is magával vitte volna.

Nem engedtek felszállni egy férfit egy helyi járatú buszra Pécsett, mert elektromos rollerjét is magával vitte volna. A buszvezető azzal érvelt az atv.hu riportjában, hogy a jármű nagyon tele van, nem fért volna el a jármű, illetve tűzveszélyesnek is tartja azt.

A rolleres nem akarta elfogadni a sofőr érveit, és végül majdnem fél órán át vitatkoztak, amit az utasok a várakozás közben kénytelen-kelletlen végigasszisztáltak. A férfi azért nem akart leszállni, mert azt gondolta, hogy ha van bérlete, akkor

Hírdetés

viheti a rollert is. Az üzletszabályzat szerint ez valóban így van, de a sofőr dönthet másképp is

– derült ki az összeállításból.

Az egyik helyi szakszervezet vezetője szerint helyesen járt el a sofőr. Raposa Gábor, aki maga is buszt vezet úgy látja, kollégája csak az előírt szabályokat tartotta be.

„A szakminisztérium kiadott egy levelet a rollerek autóbuszon történő szállításával kapcsolatban, melyben az alapvetés az, hogy az utasok mozgásterét az autóbuszon belül nem korlátozhatja a jármű, illetve kijelölt tároló helyen lehet szállítani. Ez utóbbi lehet egy oldalláda vagy az utasforgalom elől elzárt rész, ahol hevederekkel rögzítik a rollert, nehogy egy hirtelen fékezésnél elszabaduljon, az utasok biztonságát veszélyeztetve” – magyarázta Raposa Gábor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »