Feltaláltam a tökéletes fényképezőgépet

Feltaláltam a tökéletes fényképezőgépet

Ez az egyszerű pór számára is megfizethető, ugyanakkor lehetőségei meghaladják a filmes korszak legjobbjait.

Van szerencsém értesíteni a tisztelt nagyérdemű etc., hogy feltaláltam a tökéletes fényképezőgépet. Ez az egyszerű pór számára is megfizethető, ugyanakkor lehetőségei meghaladják a filmes korszak legjobbjait. (Lehet, csak túl sokat foglalkoztam Jókaival?)

Kiindulás: eddíg a világ legszebb képeit alap objektívekkel készítették, a mai változtatható látószögű objektívek elterjedése előtt az összes kép 90-95%-a így készült.

A kisfilmes gépek 50, a 6×6 cm-es filmet használók 75-80, mm-es objektívekkel, s így vissza, tartva a kb. 45 fokos látótávolságot. . Tehát ma az ideális (és olcsón előállítható) gép 35/50 mm-es, rögzített objektívvel, APS-C vagy ff., 24×35 mm-es érzékelővel készül. . Igen ám, de a zoom is remek dolog, elvehetném-é azt a közönségtől?

Hírdetés

Semmiképp.

Egyrészt minden gyártó azt árul, amit akar, másrész pedig kitolok velük! Ugyanis a mai telefonos kamerák valójában már jól meghaladják az utolsó filmes gépek minőségét, és ha nem akarom plakátméretre nagyítani, minőségük megfelelő. Ugyanakkor a képpontok száma óriási, így a képmezőből kivágással, vagyis elektronikus zoom-mal tízszeres gyújtótávolság-növekedést lehet imitálni.

Az én gépemben tehát egy egyszerű MILC fix objektívje mellett mered még három apró telefon objektív, 20-200, 200-2000, s még följebb is, folyamatosan állítható gyújtótávolsággal. Kapható lesz választható keresővel is. A kiskereskedelemben akár 200-250 ezer forintért meg lehetne kapni- amíg el nem ütne egy mérgezett esernyő.

Ez azonban nem célom…

Pogány István


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »