Felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet

Felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet

A Népszava cikkéből kiderül:
felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet, hogy egy hónapon belül hagyja el az Alkotmány utcai épületet.
Az intézet ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: egy 8 millió forintos követelés miatt végrehajtási eljárás is indult ellenük. Földes György jogsértőnek és betarthatatlannak tartja a felszólítást, aminek megfogalmazása szerint nem tesznek eleget.

A Magyar Idők arról ír, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján képviselt nyugodt erő politikája növelheti a kormánypártok támogatottságát. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyar választók kétharmada elutasítja a botránypolitizálást. A Political Capital ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta:
több, a kormány népszerűségvesztését okozható ügy miatt is fontos volt a miniszterelnök rendhagyó szereplése.

Hírdetés

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a szomszédos országokban többnyire kedvező gazdasági változásokat hozott az új év. Szlovákiában jóléti intézkedések léptek életbe, Szerbiában emelkedtek a bérek és kis mértékben csökkentek az adók. Romániában viszont drágulási lavinát inditottak el a kormány megszorító intézkedései.

A Portfolio.hu cikkéből kiderül:

nagy dobásra készül a Volkswagen, amely Elli néven új leányvállalatot alapított

és olyan szolgáltatásokat kínál majd, mint például az elektromosautó-töltők otthoni telepítése. A társaság fokozatosan építi fel szolgáltatási és termékportfólióját az idei évben, amelyek a terv szerint várhatóan 2019 végétől, illetve 2020-tól, a Volkswagen I.D. elektromos modellcsaládjának piacra kerülésével párhuzamosan válnak elérhetővé Európa-szerte. Az új cég az elektromos autóval nem rendelkező háztartások számára is elérhetővé kívánja tenni a 100 százalékosan szén-dioxid-kibocsátás mentesen termelt áramszolgáltatását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »