Felrobbantottak egy, a megszállt Ciszjordániában kiránduló zsidó családot

Súlyosan megsebesült egy ciszjordániai forráshoz kiránduló zsidó család három tagja, egyikük később belehalt sérüléseibe, amikor felrobbant egy kiránduló ösvényen elhelyezett házilagos robbanószerkezet – jelentette a helyi média pénteken. A negyvenes éveiben járó súlyosan sebesült férfit és húsz év körüli fiát helikopteren vitték kórházba. Egy tévécsatorna értesülése szerint az életveszélyesen megsebesült tizenhét éves lány életét a helyszínen próbálták stabilizálni a mentősök, de nem sikerült megmenteni az életét.

A tizenegy gyerekes család nem Ciszjordániában él, a sebesült apa Lodban, a Ben Gurion repülőtér melletti városban rabbi, és csak kirándulni indult két gyerekével az 1967-ben Jordániától elfoglalt területeken lévő forráshoz.

Hírdetés

A rendőrség helyszínelői eleinte úgy gondolták, hogy a robbanószerkezetet egy autóból dobták rájuk, de később kiderült: gy előre elhelyezett pokolgéppel okozták a merényletet.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki a családnak, megígérte hogy az incidensre válaszul tovább folytatják az építkezéseket Ciszjordániában, és elfogják a merénylőket. A támadók elmenekültek, de
a biztonságiak hajtóvadászatot indítottak Rámalláh környékén, együttműködve a környező telepesek önvédelmi, biztonsági csoportjaival.

Az utakon ellenőrző pontokat állított fel az izraeli hadsereg. Ugyanezen a helyszínen, a Dolev telepesfalu közelében lévő forrásnál, egy palesztin terrorista agyonlőtt egy kirándulót, a huszonöt éves Dani Gonent négy évvel ezelőtt. Később a forrást Dani-forrásnak nevezték el. A merénylet különösen feszült időszakban történt, péntekre erőszakos tömegtüntetéseket hirdetett a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet a gázai határvidékre.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »