Felrobbantotta az internetet a G7-csúcson készült “Testbeszédként” elnevezett fénykép

Felrobbantotta az internetet a G7-csúcson készült “Testbeszédként” elnevezett fénykép

Donald Trump amerikai elnök ölbe tett kézzel és durcás tekintettel ül az asztal előtt. Az asztal mögött világos arckifejezéssel, kezeit az asztalra támasztva Anegla Merkel német kancellár áll. A többiek kedvtelenül nézegetnek, ráncolgatják a homlokukat és lebiggyesztik a szájukat.

A G7-csúcs informális tárgyalásról Jesco Denzel készített egy szokatlan fotót, melyet a német kormányszóvivő tett közzé a Twitteren. A felvétel azonban „életre kelt“, s hódító útjára indult az interneten, ahol vicces kommentek áldozatává vált.

Arról a testbeszédről, ami ezen a fényképen szerepel, egy egész diplomamunkát lehetne írni“ – írta Liam O´Brien. „Ez a fotó egy műalkotás. A címe: Testbeszéd“ – kommentálta a kompozíciót Arnór Dan.

Nézzétek meg a testbeszédet ezen a képen. Trump szó szerint összezsugorodik Merkel előtt“ – írta Bemjamin Rodriguez. Többen is azt állítják, hogy az amerikai elnök úgy néz ki a képen, mint egy rendetlen diák a szigorú tanító néni előtt, vagy mint egy gyerek, aki éppen alapos fejmosást kap az édesanyjától.

Hírdetés

A szakemberek azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a német kormányszóvivő minden bizonnyal azért hozta nyilvánosságra ezt a fotót, mert Angela Merkelre nézve rendkívül hízelgő. A felvétel jó fényben, egy döntőképes, erélyes politikus asszonyként ábrázolja a kancellárt, aki sarokba szorítja az amerikai elnököt.

A Merkel dominanciáját és Trump alárendeltségét ábrázoló képnek sokat segített a vágás is, hiszen az eredeti fotó egy kicsikét másképpen fest.

Denník N

Fotó: AP


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »