Félreértés történt a budapesti traffipaxok ügyében

Félreértés történt a budapesti traffipaxok ügyében

Nem 45 helyszínen, hanem 45 sávban mérnek majd.

Egyelőre nem történt számottevő előrelépés a fővárosi traffipaxok kihelyezésében – írja a hvg.hu. Ezek közül pilot jelleggel kettő üzemel jelenleg, a Váci úton korábban megrongált sebességmérők közelében – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Viszont a nyár végén még azt ígérték, hogy 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI).

A portál szerint azt továbbra sem tudni, hol helyezik el az új traffipaxokat, erről az érintett szervek még mindig egyeztetnek. Az viszont kiderült, hogy

Hírdetés

nem 45 különböző helyszínen, hanem 45 forgalmi sávban teszik lehetővé a sebességmérést az újonnan beszerzett készülékek.

Ez azt jelenti, hogy egy 2×2 sávos úton rögtön négy kamerát is be kell vetni, ha mindkét irány mindkét sávjában ellenőrizni akarják a sebességeket.

Az új sebességmérők kihelyezésében a kerületek egyelőre előrébb járnak és saját hatáskörben egyre több ilyen jelenik meg. A II. kerület után, a IV. kerület vezetése is bejelentette, hogy három új helyszínre úgynevezett traffiboxokat telepít.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »