Feloszlatta magát a Jobbik tíz alapszervezete

Feloszlatta magát a Jobbik tíz alapszervezete

Úgy látják, hogy a pártvezetés a Fideszt szolgálja. A távozók Jakab Péter volt elnök-frakcióvezető szövetségesei.

Jakab Péter ősszel még a Jobbik elnöke, parlamenti frakcióvezetője, sőt miniszterelnök-jelöltje volt. A tavaszi választási vereség óta azonban fokozatosan távolodik a pártjától, amelyet egy mindmáig nem tisztázott zaklatási, és egy hasonlóképpen homályos korrupciós ügy is szétzilált.

A Jobbik élén Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő, a képviselőcsoport elnöki posztján pedig frakciótársa, Lukács László György váltotta Jakabot.

Ő a kabinetfőnökével, Molnár Enikővel azóta a Nép pártján szlogent felhasználva egyszemélyes politikai brendet épít, és a pártját megkerülve saját petíciót indított a rezsiemelés ellen.

„Köszönöm, hogy ilyen sokan követtek és támogattok. Köszönöm, hogy velem együtt járjátok végig ezt a nagyon kemény, rögös utat, ami elvezet bennünket a kormányváltáshoz .”

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,

Hírdetés

onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A Jobbik vezetése korábban egy büntetés nélkül záródó etikai vizsgálatot indított Jakab ellen és felszólította a volt elnököt, hogy a saját akcióihoz ne használja a párt jelképeit, de egyenlőre nem zárták ki őt a soraikból.

Erről Lukács László György frakcióvezető beszélt az ATV-ben: „Jakab Péternek a Jobbikban a helye. Mindig azt szoktam mondani, hogy Jakab Péter szíve és esze jobbikos. Lehet, hogy a tanácsadója rossz tanácsokat ad neki és próbálja eltávolítani őt ettől a közösségtől, de ő valójában ehhez a közösséghez tartozik. Ha én tanácsokat adhatok neki, akkor ne dolgozzon azon, hogy az ellenzéki térfelet megossza. Számítunk rá, és ezért is a Jobbik frakciójának a tagja.”

Vasárnap még közelebb került a szakításhoz a Jobbik és a pártalapítással gyanúsított Jakab Péter. A Nép pártján elnevezésű, Jakabot népszerűsítő Facebook-oldalon megjelent egy közlemény, amely szerint „a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a haza sorsa.”

Erre hivatkozva Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely jobbikos alapszervezetei feloszlatták magukat. Indoklásuk szerint azért, mert nem asszisztálnak tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálta feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében.

A Jobbik is írásban reagált a bejelentésre. A párt szerint ez az egész annak a Molnár Enikőnek a kétségbeesett kísérlete az ellenzék megosztására, aki tanácsadóként Jakab Péter felhasználásával több tízmillió forintot akart magának fizetésként kicsikarni a párt frakciójától.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »