Félnek az olaszok az erőszakos migránsoktól

Félnek az olaszok az erőszakos migránsoktól

Elemzők szerint nem meglepő a tendencia, azok után, hogy az elmúlt három évben több mint félmillió menedékkérő érte el az olasz partokat. Egyre nehezebben tudják őket elhelyezni, és az utóbbi hetekben több erőszakos cselekményt is elkövettek a bevándorlók.

Sok nyugat-európai országban is emelkedett a bűnözési ráta, Németországban például a bűncselekmények 8 százaléka köthető migránsokhoz. Olaszországban is állandóak a migránsokhoz köthető nők elleni erőszaktevések, a legutóbbi statisztikák szerint az országban bejelentett bűncselekmények valamivel több mint 30 százalékát külföldi bevándorlók követik el – tájékoztatott a helyszíni tudósító Rómából.

Hozzátette, hogy a leggyakoribb bűncselekmények, melyek migránsokhoz köthetőek, a lopás és rablás, ezt követi a drogcsempészet és drogkereskedelem, majd a prostitúció és a szervezett bűnözés.

Felmérések szerint, csaknem 10 éve nem volt arra a példa, hogy az olasz lakosság közel fele veszélyben érzi magát. A legfrissebb adatok szerint az olaszok 46 százaléka vélte úgy, hogy a migránsok igen is veszélyt jelentenek a közrendre, a közbiztonságra és a nemzetbiztonságra is.

Hírdetés

Azt is elmondta, hogy igen magas a nőkkel szembeni erőszak aránya egész Nyugat-Európában. Olaszország tekintetében gyakori a nők meggyilkolása, általában valamely családtag követi el a bűncselekményt felesége vagy barátnője ellen. Legutóbb egy 17 éves fiú ölte meg a vele egy idős barátnőjét.

Kiemelkedő azonban, hogy az év eleje óta elkövetett 2400 nemi erőszakból, 900-at migráns követett el. Az utóbbi hetekben az olasz sajtó tele volt ilyen hírekkel. Ebben az évben történt, mikor egy bangladesi bevándorló megerőszakolt egy finn turista lányt, augusztus utolsó hétvégéjén pedig több migráns követte el ugyanezt egy lengyel turista lánnyal.

Az olasz hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a nőket ne érje semmilyen erőszak, akár az olaszok, akár a migránsok részéről.

hirado.hu

The post Félnek az olaszok az erőszakos migránsoktól appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »