Felmondott Kübekháza háziorvosa miután a polgármester az oltások ellen hergelt

Azonnali hatállyal felbontotta a kübekházi önkormányzattal kötött foglalkozás-egészségügyi szerződését Balla Beáta főorvos, és nem is újítja meg, amíg Molnár Róbert a település polgármestere. A doktornő azon háborodott fel, hogy Molnár Róbert szerinte gyakorlatilag megpróbált beleszólni abba, hogyan oltsanak Kübekházán.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere még február végén írt levelet a település háziorvosának az oltásokkal kapcsolatban, mert szerinte a kínai vakcina potenciális veszélyeket rejthet magában.

„Kértem háziorvosunkat, hogy a kínai vakcinával való oltás során kellő óvatossággal járjon el, ne engedjen a nyomásnak” – írta akkor a közösségi oldalán a polgármester. Azaz Molnár Róbert tulajdonképpen megpróbált beavatkozni abba, hogy miként oltsanak Kübekházán a koronavírus-járvány harmadik hullámában – olvasható a Szeged Ma cikkében.

Molnár Róbert levelére reagált Balla Beáta főorvos, miután azonnali hatállyal felbontotta foglalkozás-egészségügyi szerződését Kübekháza önkormányzatával. Addig nem is köti újra a szerződést, amíg Molnár Róbert a polgármester.

Hírdetés

Molnár Róbert megnyilvánulása, amellyel hatalmi helyzetből, szakmai hozzáértés nélkül dirigálna a szakembereknek egy egészségügyi válsághelyzetben, minimum felelőtlenségnek nevezhető, főleg annak tudatában, hogy a Kübekházától nem messze fekvő Szerbiában jó ideje, jó eredményekkel oltanak keleti vakcinákkal, és semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a polgármester hangulatkeltését.

Balla Beáta levelében az írta, hiába a sokéves munkakapcsolatuk, a történtek mellett nem tud elmenni szótlanul. Szerinte a polgármester politikai indíttatásból, a magyar kormány iránti gyűlöletétől és harcostársainak indulatától vezérelve azt a közösséget veszélyezteti, amely megválasztotta.

„Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járványügyi feladatokat. Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni. Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzela járványügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen.

Ezt teszi a magyar kormány ellenzéke, és ilyen alapon ön is, mert elvesztette józan eszét, és a márkizajokkal bandázik” – fogalmazott levelében Balla Beáta.

Nem ez az első eset, amikor Molnár Róbert országos ügyekben próbál megnyilvánulni. Most épp az oltásellenességre épít, a vakcinák ügyéből csinálna politikát, de korábban, a 2015-ös migrációs válság során is bizonyos „hatalmi érdekekről” értekezett egy ATV-s interjúban.

Akkoriban azt mondta, hogy a kerítés a Jobbik szavazóinak épült, majd kijelentette: „amikor meghallottam, hogy a kormány kerítést akar építeni, akkor egyből az jutott eszembe, hogy a kürtöket kell fújnunk, mert az a nemzet, az az ország, az a hatalom, amely a világtörténelemben bármikor is kerítést, vagy falakat épített, még mindig átok alá került. Csak gondoljunk Auschwitzra, a berlini falra, a gulágra, Recskre, a keleti blokkra”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »