Félmilliárdot fizethet az állam azért, mert míg Hunvald sitten volt, tönkrement a magángépe

Félmilliárdot fizethet az állam azért, mert míg Hunvald sitten volt, tönkrement a magángépe

Félmilliárd forintra perli a magyar államot Hunvald György feleségének cége, amiért a tulajdonukban lévő magánrepülőgép tönkrement – írja az Átlátszó.

Az MSZP VII. kerületi elnöki székét nemrég megszerző egykori polgármester szerint az állam felelőssége az a vagyonvesztés, ami a repülőgép értékének csökkenésével jelentkezett. A Hunvald elleni eljárás során ugyanis úgy foglalták le a gépet, hogy azzal a Hunvald-érdekeltségbe tartozó cég nem tudott dolgozni, de még a svájci szervizig sem repülhettek el vele.

A Cessna Citation 500-as ötszemélyes repülőgép így gazdasági totálkáros lett.

A gépet egyébként egy 160 millió forintos OTP-hitelből vásárolták azért, hogy sűrűn utazó üzletembereket reptessenek vele. Az üzlet viszont a lefoglalás miatt befuccsolt, a gép tönkre is ment, az OTP pedig így végül Hunvald feleségének ingatlanára tette rá a kezét a hitel miatt.

Hírdetés

Hunvald az Átlátszónak azt mondta, a luxusautó-gyűjteményéről szóló hírek pedig nem voltak igazak.

Mint állítja, „a Garay piac épülete alatti mélygarázsában, a mínusz negyedik szinten a tulajdonos izraeli befektető autómúzeumot működtet – a mai napig egyébként -, erre hitte az egyik bulvárlap fotósa, hogy az enyémek a luxusautók”.

Az MSZP-ben szabadulása után újbóli felívelést mutató politikus egyébként azért is perelte már az államot, mert a 31 hónapot töltött rácsok mögött úgy, hogy sokadik ítélete alapján végül ennél kevesebbet szabtak ki rá. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága azonban nem ítélte meg neki a 32 millió forintos követelést, csak majdnem egymilliót.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »