Félmeztelen Femen-ribanc akarta kirángatni a Vatikánban felállított betlehemi jászolból a Kisjézust

Félmeztelen Femen-ribanc akarta kirángatni a Vatikánban felállított betlehemi jászolból a Kisjézust

Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról mondott karácsonyi üzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy a világban a háború szelei fújnak, miközben az emberiség fejlődése társadalmi és környezeti pusztuláshoz vezetett.

A katolikus egyházfő szerint a gyermek Jézus születésének üzenetét elsőként a legalázatosabbak, ugyanakkor a világ történéseire figyelő pásztorok ismerték fel, akiket nem "botránkoztatta meg" Jézus szegénysége. A pásztorok példát mutatnak ezzel korunk keresztényeinek is.

Az egyházfő olasz nyelven elmondott beszédében kijelentette, hogy a gyermek Jézust láthatjuk korunkban is a közel-keleti gyerekek szenvedésében az izraeliek és palesztinok közötti feszültségek közepette. A pápa békét sürgetett Jeruzsálem városa és az egész Szentföld számára: a párbeszéd újraindítására szólított fel, hogy tárgyalásos úton eljussanak a nemzetközileg elismert kétállami megoldáshoz.

A Szent Péter téren százezres tömeg hallgatta Ferenc pápát. Kétszeres biztonsági ellenőrzéssel engedték be a hívőket és turistákat, majd egyszer csak megnyitották a kapukat és a tömeg szabályosan bezúdult a térre és környékére.

A Vatikánban felállított betlehemi jászolra egy félmeztelen feminista aktivista rontott rá, és megpróbálta az újszülött Jézus-szobrot megragadni.

(MTI – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »