Felmérik a balatoni villákat

Felmérik a balatoni villákat

A Balaton-felvidéki villákat felmérő kutatást indított a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum.

Hivatalosan véget ért a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program éve, de a rendezvénysorozat hozadéka helyben marad, általuk tovább fejlődik a város kulturális élete – írja a VEOL.

Hírdetés

Vármegyei hatókörű városi múzeumként végezzük tevékenységünket, ennek igyekszünk eleget tenni – mondta a lapnak a múzeum igazgatója. Célunk az, hogy új állandó kiállításunkat minél népszerűbbé tegyük, a város és a vármegye közönségének minél szélesebb rétegeit elérve, hiszen a kiállítás összeállításán rengeteget dolgoztunk – hangsúlyozta Péterváry-Szanyi Brigitta, hozzátéve, itt az a legfőbb céljuk, hogy a kiállított tárgyak összekapcsolódjanak, egymást kiegészítsék, történetiségük miatt láncolatot alkossanak. Kutatásaink is tovább folynak, reméljük, sikerül a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesülettel közösen megkezdett munkát folytatni. Emellett tavaly decemberben kezdtünk bele egy másik átfogó, a Balaton-felvidéki villát felmérő kutatásba, ennek eredményeit 2025-ben tervezzük bemutatni – sorolta az igazgató.

Az állandó kiállítás mellett más programokkal és kiállításokkal is készül a veszprémi múzeum. Tavaly, az EKF évében ünnepelte fennállásának százhuszonötödik évét a múzeum, amikor az Egry József 140 – Balaton, Szicília, Nervi című tárlatuk nagy sikert aratott. Népszerűsége és a nagy érdeklődés miatt a kiállítás látogathatóságát meghosszabbították, idén február 18-ig tekinthető meg.

Az Egry-kiállítás folytatásaként készülnek a művész tanítványainak festészetét is bemutatni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »