FELMÉRÉS: Többen támogatnák a Demokratákat, ha Heger összefogna a KDH-val

FELMÉRÉS: Többen támogatnák a Demokratákat, ha Heger összefogna a KDH-val

FELMÉRÉS: Többen támogatnák a Demokratákat, ha Heger összefogna a KDH-val Mészáros Richárd2023. 04. 02., v – 13:50

Több szavazatot szerezne a Demokraták és a KDH a szeptemberi előre hozott választáson, ha még a választás előtt egyesülnének – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség Markíza Televízió számára készített felméréséből.

A felmérés szerint a Demokraták és a KDH egyesülésével létrejött koalíció közel 15 százalékot szerezne a parlamenti választáson, míg ha külön indulnának, együttesen számolva is csak kevesebb, mint 11 százalékot érnének el.

A Demokraták, a KDH és az SaS összefogása már kevésbé lenne eredményes: ezt a felállást a válaszolok 12 százaléka támogatná, míg ha a három párt külön színekbe indulna, összesen 16 százalékot szereznének.

Hírdetés

Hasonlóan eredménytelen lenne, ha a Demokraták, a KDH és a Szövetség fogna össze. Míg koalícióban 11 százalékot szereznének, külön-külön indulva, de együttesen számolva 15,5 százalékot.

Még ennél is rosszabb eredményt hozna, ha a Demokraták, a KDH, az SaS, a Progresszív Szlovákia és a Szövetség alkotna egy koalíciót. Míg egy korábbi felmérés szerint, ha a pártok külön indulnának, együttesen 32,7 százalékot szereznének, addig egyként indulva mindössze tizenkettőt.

A felmérést március 14. és 22. között végezték, 1018 válaszoló bevonásával.

(tvnoviny.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »