Felmérés: még Budapesten is lehetnek gondjai a baloldalnak

Felmérés: még Budapesten is lehetnek gondjai a baloldalnak

Már készül a feketeleves…

A havonta közölt országos közvélemény-kutatás mellett ezúttal kizárólag budapestiek körében készített felmérést a demokrata.hu megbízásából az e-benchmark.

A fővárosiak körében is sokkal nagyobb Orbán Viktor támogatottsága, mint bármelyik olyan politikusé, aki szívesen ülne a kormányfői székbe – igaz, a miniszterelnök előnye valamivel kisebb, mint országosan, de így is több mint húsz százalékkal vezet Dobrev Klára és Karácsony Gergely előtt. Érdekesség, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, ha hibahatáron belül is, de itt is megelőzi a főpolgármestert. 

Hasonló a helyzet a pártoknál is: külön mérve a baloldali szervezeteket, a Fidesz húsz százalékot ver a DK-ra (országosan harmincat). Ha csak a budapestiek szavazhatnának, még akkor is mindössze a Gyurcsány-párt lehetne biztos a parlamentbe jutásban az ellenzék pártjai közül, a Momentum és a Jobbik épphogy az ötszázalékos küszöb felett, a szocialista párt még a fővárosiak körében is az alatt van… Természetesen az LMP is, a Párbeszéd pedig mintha nem is létezne.

Hírdetés

Amennyiben a szivárványkoalíció közös listája és a kormányzó pártszövetség között kell választani, akkor – szemben a legutóbbi országos méréssel – Budapesten ugyan vezet a baloldal, de csak négy százalékkal. Tegyük hozzá, jóval nagyobb a bizonytalanok aránya, mint az országos mérés esetében. Valamivel többen mondják azt is, hogy jobb lenne Magyarországnak a kormányváltás, mint azt, hogy nem, de mindössze két százalék az eltérés a két tábor között.

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »