Felmérés: Jakab Péter jelenleg a leginkább támogatott ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Felmérés: Jakab Péter jelenleg a leginkább támogatott ellenzéki miniszterelnök-jelölt

A PegaPoll nevű szavazási platform értékelése alapján Jakab Pétert, a Jobbik elnökét tartják a leginkább konszenzusos jelöltnek. Őt követi – kevéssel lemaradva – Karácsony Gergely a második, míg Dobrev Klára a harmadik helyen.

A felmérem.hu oldalon közzétett mintát a KSH és egy pártpreferenciára vonatkozó közvélemény kutatás alapján súlyozták – életkor, nem és pártpolitikai szimpátia szerint – annak érdekében, hogy az eredmények minél inkább reprezentatívak legyenek. 

Ennek eredményeképpen kiderült, hogy a 18-25 éves, a 26-35 éves, a 36-45 éves, és a 46-55 éves korosztályokban egyhangúlag Jakab Péter vezet. Az 56-65 éves korosztály és az ennél idősebbek körében pedig Dobrev Klára kapta a legtöbb pontot.

PegaPoll

Hírdetés

Szeptember 13-ai állás szerint 19.500 fő töltötte ki a felmérést. Az életkor, nem és pártpolitikai szimpátia szerint is Jakab Péter vezet (31,12 százalék), de ebben az értékelésben Dobrev Klára áll jelenleg a második helyen mindössze 4 szavazattal! lemaradva (31,08 százalék). A harmadik Karácsony Gergely (21,34 százalékkal).

A PegaPoll vizsgálata szerint jelen állás alapján Jakab Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára juthat majd az előválasztás második fordulójába. Márki-Zay Péter, és Fekete-Győr András egyelőre lemaradtak.

A felmérés szeptember 19-ig tart. További részletek a felmerem.hu oldalon.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »