Felmentették Müller Péter Sziámit

Felmentették Müller Péter Sziámit

Bizonyítottság hiányában felmentették első fokon Müller Péter Sziámit, aki ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt zajlik büntetőeljárás. A vád szerint a zenész még 2009-ben állcsúcson ütötte a sértettet, aki korábban a szeretője volt. Bár 2013-ban egyszer első fokon elmarasztalták, az akkori ítéletet eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezték.

A megismételt büntetőeljárásban bizonyítottság hiányában felmentették első fokon a közelmúltban Müller Péter Sziámit – tájékoztatta lapunkat tegnap a Fővárosi Törvényszék. A Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft. kreatívigazgatóját azzal vádolják, hogy 2009-ben arcon ütött egy nőt. Noha 2013 márciusában az ügyben elmarasztalták a zenészt súlyos testi sértés kísérletében, ugyanannak az évnek a végén a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet. Az eljárást többek közt azért utalták vissza első fokra, mert a Fővárosi Törvényszék úgy látta, az elsőfokú eljárásban nem indokolta meg a bíróság, hogy a büntetőper egy bizonyos szakaszában miért rendeltek el zárt tárgyalást. Jelentős hibának nevezték továbbá, hogy a koronatanú írásos vallomásának – amelyet a fiatalember Portugáliából küldött el – több oldala nem volt aláírva, illetve hogy az eljárás későbbi szakaszában feltett kérdésekre már csak e-mailben válaszolt.

Hírdetés

A vádirat szerint az énekes, költő még 2009. március 18-án hajnali kettő körül egy népszerű fővárosi szórakozóhelyen bántalmazta nőismerősét. A sértett, akivel a terhelt korábban bensőséges kapcsolatot ápolt, odalépett a vádlotthoz, és arra kérte, hogy olvassa el az egyik írását, amelyet a kapcsolatuk ihletett. A terhelt erre ideges lett, a beszélgetés vitába torkollott, amelynek végén a vádlott egy alkalommal állcsúcson ütötte a nőt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Letört több foga, ráharapott a nyelvére, és agyrázkódást kapott. A védelem szerint a vádlott nem ütötte meg a nőt, a sérülések más módon, talán esés miatt keletkezhettek.

A tárgyalás alatt kiderült, korábban szerelmi viszony volt a terhelt és a sértett között, amely Müller Péter szerint akkor ért véget, amikor megtudta, hogy felesége a harmadik gyermekükkel terhes. A vádlott – akit a tárgyalások nagy részére elkísért a felesége is – a bíróságon arról beszélt, hogy a szakítás után egy ideig úgy tűnt, a sértett elfogadta megváltozott kapcsolatukat, majd később féltékenységből és pénzszerzés reményében hamisan megvádolta. Az ügy másodfokon folytatódik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »