Felmentették a gallyat gyűjtő asszonyt

Felmentették a gallyat gyűjtő asszonyt

Jogerősen felmentette a Debreceni Ítélőtábla azt a nyírmadai nőt, akinek 1500 forintnyi hulló gally összegyűjtése miatt kellett bíróság elé állnia.

Az ügyészség kiskorúak veszélyeztetésével vádolta, a vádirat szerint ugyanis a nő a gyermekei erkölcsi fejlődését veszélyeztette, amikor magával vitte őket a fagyűjtésre. A munkanélküli, havi 70 ezer forintból élő nő korábban azt vallotta, azért vitte magával gyermekeit, mert nem volt kire hagyja őket.

Hírdetés

A bíróság a nőt első fokon megrovásban részesítette, másodfokon azonban felmentették, az ügy az ügyész fellebbezése miatt került az ítélőtáblára. A jogerős ítélet kihirdetésén a nő anyagi okok miatt nem tudott jelen lenni.

„Nem vittek magukkal olyan eszközöket, amelyeket jellemzően használnak a falopáshoz. Nem körülkerített területre, hanem olyan területre mentek, ahol előzőleg végzett fakitermelésből gallyak maradtak és a vádlott és gyermekei ezeket és nem a kivágott, elszállításra összekészített rönköket, illetőleg ágakat gyűjtötték össze. Mindezeken túl pedig a vádlott maga sem közölt a gyermekekkel olyat az indulás előtt, hogy lopni mennek, és nem is az éjszaka leple alatt valósították meg a cselekvést” – indokolt a bíró.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »