Fellendülés a török riviérán

Fellendülés a török riviérán

Idén mintegy háromszázezer romániai turistát várnak Antalyába, ami húsz százalékkal több, mint a tavalyi idényben – közölte a török tengerparti város polgármesterének tanácsadója.

Osman Ayik a török Summer Tour utazási iroda vezérigazgatójával tartott tájékoztatón elmondta, hogy az első charterjáratot már április közepén beüzemelik, az utolsó járat október 21-én indul a fővárosból, hiszen a török riviérán kora tavasszal és késő ősszel is nyári melegekre lehet számítani. Az árak tekintetében húszszázalékos emelkedéssel kell számolni, egy hétéjszakás teljes ellátás szállítással együtt 700–1700 euró között mozog a szálloda besorolása, az igényelt szolgáltatások, na meg a választott időszak függvényében. A szakember azt is elmondta, hogy a turisták számára vonzó és változatos programokat szerveznek a fesztiváloktól a történelmi nevezetességek látogatásán át az adrenalinfokozó extrémsport-lehetőségekig.

Hírdetés

Az egyik legnagyobb törökországi utazásszervező vezérigazgatója arra számít, hogy csak a Summer Tour irodáin keresztül mintegy 70–80 ezer romániai turista látogat idén Antalyába, de forgalmuk ebben az évben elérheti a 800 ezer főt egész Európából. Mahir Ahmetoglu szerint húsz évvel ezelőtt, amikor elkezdték szervezni a romániai turisták törökországi nyaralását, évente alig 1200 foglalás érkezett. A mostani forgalom tehát jelentős fejlődés, amit úgy kívánnak továbbvinni, hogy gasztronómiai vagy zenei kínálatuk például igazodik a hazai turisták igényeihez. A Paralela 45 turisztikai irodával közösen szervezett nyaralások előnyös ár-érték aránya megmarad, főként a főszezonon kívül, na meg a korai foglalásos (early booking) rendszerben.

A török iroda vezetője szerint a következő tíz évben a turizmus fejlődésének egy másik szintjét fogják elérni, a török tengerparttal és a hozzá csatolt magas szintű szolgáltatásokkal pedig felveszik a versenyt akár Spanyolországgal is. Ugyanakkor Törökország biztonságos, rengeteg új szálloda épült és épül, a régieket felújították, a gasztronómiai kínálat kiváló, sok charterjáratot indítanak, Antalyában a turisták ugyanazt a vendégszeretetet találják, mint bármelyik európai tengerparton. Ráadásul rengeteg történelmi látványosság várja az odalátogatót. A szakember szerint rendkívül jó szezon elé néznek, a török szállodatulajdonosok pedig nagyon okosak, sokat fektetnek a személyzetbe, használják az új technológiákat, szakmának tekintik a turizmust.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »