Fellélegezhetnek a gödiek az akkumulátorgyár ügyében, hatalmas változás jön

Fellélegezhetnek a gödiek az akkumulátorgyár ügyében, hatalmas változás jön

A Pest Vármegyei Kormányhivatal kiadott egy környezetvédelmi határozatot, mely felfüggeszti a gödi Samsung-gyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt.

A zajossága miatt a gödi Samsung-gyár nem üzemelhet egész nap – olvasható az Index cikkében. Egy határozatot idéznek amelyben az áll, hogy „a Samsung SDI Zrt. gödi akkumulátorgyára tevékenységének környezetvédelmi felülvizsgálata megállapította, hogy a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ér el a hűtőtorony, illetve a régi kazánházak működése az éjszakai (este 10 órától reggel 6 óráig terjedő) időszakban”.

A Környezetvédelmi Hatóság emiatt

Hírdetés

az éjszakai időszakban felfüggeszti a gyár működését,

így este 10 és reggel hat között nem termelhetnek.

A lap emlékeztet arra is, hogy a Samsung SDI 2017 decemberében döntött úgy, hogy 1,2 milliárd eurót (453 milliárd forintot) ruház be a Göd térségében található akkumulátorgyára termelési kapacitásának bővítésébe. A gyár, amely 2022 januárjában érte el teljes termelési kapacitását, havonta több mint 6 millió darab akkumulátorcellát szállít, elsősorban az európai gazdasági térségbeli fogyasztóknak, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett.

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar állam támogatást adjon a cégnek. A kormány szeptemberben újabb földrészeket rendelt a gödi ipari-innovációs fejlesztési területhez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »