Fellázadtak az emberek az Iszlám Állam fővárosában

Szombaton szíriai kormány tisztviselők jelentették, hogy helyi lakosok lázadtak fel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet uralma ellen Al-Rakka tartomány székhelyén, elfoglalva öt kerületet a terrorszervezet fegyvereseitől. – közölte az almasdarnews.

A Szíriai Rakka városának lakói, amit a Daesh (vagy “Iszlám Állam”) terrorszervezet saját fővárosának nevezett ki, felkeltek a terroristák ellen és több negyedben kitűzték a szíriai nemzeti lobogót.

Szemtanúk szerint Szíria zászlói öt épületen láthatóak Rakkában. Végül két kerületben lakosok tömegesen vonultak az utcára tüntetni, hogy ezzel támogassák a Szíriai Arab Hadsereget.

A tiltakozó akció kezdetét követően heves harcok törtek ki a tüntetők os az ISIS harcosai között. Rakka lakosainak végül sikerült a legtöbb terroristát megsemmisíteni.

A jelentések szerint helyi polgári személyek elfoglalták Al-Darajah, Al-Ramilah, Al-Fardussz, Al-Adzsajli és Al-Bakri a megszállóktól.

Hírdetés

Szíriai kormánytisztviselők hozzátették, hogy az emberek ezekben a kerületekben felvonták a Szíriai Arab Köztársaság lobogóját; azonban nincsennek olyan felvételek, amelyek igazolnák ezeket az állításokat.

A külföldi és a szíriai ISIS harcosok közötti nézeteltérések villongásokhoz vezettek Rakka városában, helyi aktivisták terjedő összecsapásokat jelentenek.

Nehéz megerősíteni ezeket a jelentéseket, mert az ISIS megszállta területeken nincsennek hivatalos sajtó tudósítók, ellenben néhány bátor ott élő civil megpróbál információkat kijuttatni a súlyos következmények ellenére, ami akkor vár rájuk ha leleplezi őket a terrorszervezet.

A szíriai kormány továbbra is tartja a kapcsolatot a Rakka tartományi szunnita törzsekkel.

A Daesh/ISIS terroristák 2014. augusztus hónapban gyakorlatilag Rakka tartomány egész területét megszállták és a hasonló nevű székhelyét kikiáltották az úgynevezett “Iszlám Állam” fővárosának.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »